Görüş Bildir
Haberler
Herkese İlham Verecek 10 Arkadaşlık Hikâyesi

Herkese İlham Verecek 10 Arkadaşlık Hikâyesi

Arkadaşlık sizin için ne ifade ediyor? En kötü günümüzde başımızı omzuna yasladığımız, her zaman yanımızda olan, kâh mutluluğumuzu kâh derdimizi paylaştığımız, yeri geldiğinde başkalarını çekiştirdiğimiz, bazen de tartışıp, kavga edip, sonunda her şeyi tatlıya bağladığımız o özel insanlardır arkadaşlarımız. Arkadaşlığın, çocukların hayatındaki önemini anlatmak için ise kelimeler yetersiz kalıyor. Yaşadıkları tüm olumsuzluklara inat, yanlarında iyi bir arkadaşları olduğunda çocuklar kendilerini güvende hissediyorlar ve umutlarını kaybetmiyorlar. Hayal kurmayı, hayattan keyif almayı ve gülümsemeyi asla ihmal etmiyorlar. Arkadaşlık kimi zaman su, gıda ve ilaç gibi hayatlarında temel bir yere sahip oluyor. İşte tam da bu yüzden, Birleşmiş Milletler 2011 yılında 30 Temmuz’u “Uluslararası Arkadaşlık Günü” ilan etti. Bu arkadaşlıklar UNICEF’in objektiflerine de sık sık yansıdı. İşte arkadaşlığın önemini gözler önüne seren 10 küçük hikâye:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arkadaşlıklar evinizi, yurdunuzu terk etmek zorunda kaldığınızda yeşeren umuttur.

2. Arkadaşlık, savaş ve çatışmaların ortasında bir vaha gibidir…

2. Arkadaşlık, savaş ve çatışmaların ortasında bir vaha gibidir…

Lweza ve Zübeyde’nin aileleri 2014’te Irak’taki Sincar Dağları’ndan kaçarak Şaria kampına sığındı. Her iki arkadaş evlerinden uzakta yaşamaya çok zor alıştıklarını anlatıyor. “Herkes üzgündü ve korkuyordu. Hiçbir şeyimiz yoktu.” diye anımsıyor ilk geldiği günleri Zübeyde. Derme çatma okulun kurulması ve derslerin başlamasıyla birlikte tanışan iki arkadaş artık geleceğe umutla bakabiliyor.

3. ... tüm dünyanız yıkıldığında bile hayata sımsıkı tutunmanızı sağlar.

3. ... tüm dünyanız yıkıldığında bile hayata sımsıkı tutunmanızı sağlar.

Nepal’de 2015’te peş peşe meydana gelen depremler ve artçı sarsıntılarda 8 bin kişi yaşamını yitirdi ve onbinlerce ailenin evi yerle bir oldu ya da büyük hasar gördü. Sujata ile en iyi arkadaşı Angelina’nın ailesi de bunlardan sadece ikisi. Toplum yaralarını sarmaya çalışırken, her iki arkadaş da birbirlerine destek olarak dertlerini unutturuyor.

4. Arkadaşlık sorgusuz paylaşmaktır.

4. Arkadaşlık sorgusuz paylaşmaktır.

Adana’nın Yüreğir ilçesinde öğleden sonraları sınıflarını Suriye’deki çatışmalardan kaçan çocuklarla paylaşan öğrenciler, arkadaşları için bir sürpriz hazırladı. Suriyeli minik öğrenciler sınıflarına girdiklerinde şaşkınlıktan gözlerine inanamadı: Oturacakları sıraların her birinde kendilerini hediyeler bekliyordu. Bu anlamlı sürpriz Türkiyeli ve Suriyeli öğrencilerin Adana’da hem okullarını, oyuncaklarını, giysilerini hem de dostluklarını ve umutlarını nasıl paylaşabildiklerini gösteriyor…

5. Çocukların arkadaşlıklarında farklılıkların önemi yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bazı arkadaşlıklar engel tanımaz.

6. Bazı arkadaşlıklar engel tanımaz.

Bazı arkadaşlıklar vardır ki önünde hiçbir engel duramaz. UNICEF ve Aile Bakanlığı ortaklığında yürütülen Bir Sen Daha Var kampanyası, engeli olan ve olmayan çocukların bir arada yaşayabilecekleri bir toplum yaratmaya çabalıyor. Ve bu sayede de belki nice kalıcı arkadaşlıklar doğabilir…

7. Bazı arkadaşlar ise dört ayaklı ve biraz tüylüdür, ama sevimli mi sevimli.

7. Bazı arkadaşlar ise dört ayaklı ve biraz tüylüdür, ama sevimli mi sevimli.

Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde yaşayan Halil ise en iyi arkadaşının sevimli kedisi Mişo olduğunu söylüyor. Halil, Mişo’yu daha henüz yavruyken mahallesinde bulmuş. Ardından da hemen bakımını üstlenmiş: “Ona her gün mama veriyorum ve bazen de yıkıyorum. O artık benim en iyi arkadaşım ve onsuz hiçbir yere gitmiyorum.”

8. Arkadaşlar bir kabus yaşarken size can simidi olur.

8. Arkadaşlar bir kabus yaşarken size can simidi olur.

Yaygınlaşan internet kullanımı, dijital cihazlar ve sosyal mecralar ergenlik çağındaki çocukların özel hayatlarının gizliliğini de tehdit ediyor. Brezilya’da yaşayan 17 yaşındaki Jessica da internet şiddeti mağdurlarından sadece biri. Tatildeyken cep telefonu çalınan Jessica’nın bazı özel fotoğrafları internette yayınlandı. Tüm çevresi ona sırt çevirirken imdadına en iyi arkadaşı Winny yetişti. Winny’nin arkadaşının yaşadığı haksızlığa isyan ettiği destek videosu onbinlerce kez görüntülenmekle kalmadı, gençler arasında da büyük bir farkındalık yaratılmasını sağladı.

9. Arkadaşlık en korkulu anlarda bile birlikte olmaktır.

9. Arkadaşlık en korkulu anlarda bile birlikte olmaktır.

Halep’te savaşın ortasında yaşayan bu dört arkadaş ve minik bebeğin ailelerinin evleri bombamalar sırasında yerle bir olmuş. Ancak bir aile dostları, bodrum katı dairesini onlara açmış. Böylece dört arkadaş bombaların atıldığı o korku dolu anlarda birlikte saklanarak birbirlerine kenetleniyor.

10. Arkadaşlık hayata tutkuyla bağlanmak ve biraz da meydan okumaktır.

10. Arkadaşlık hayata tutkuyla bağlanmak ve biraz da meydan okumaktır.

Gazzeli Hamza’nın arkadaşlarıyla boş zamanlarında en büyük eğlencesi, akrobatik hareketler içeren parkur sporu. Daha önce gittiği spor kulübü bombardımanlarda yıkılmış. Ama çatışmalara inat, arkadaşlarıyla birlikte bu sporu sokaklarda yaparak içinde bulunduğu zor şartlara adeta meydan okuyan Hamza “Bu spor sayesinde kötü anıları ve acıları kafamdan atabiliyorum.” diyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
135
62
37
13
11
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

az insan çok huzur.

blackcherry

Arkadaşlığa çok önem veren biriyim. 2 yakın arkadaşımda beni yarı yolda bıraktılar. Acaba cok mu önem verdim onlara ? O yüzden mi böyle oldu ? :((

Miray Özdemir

Olabilir 🙁

cansel yaldız

Sevgi adaleti bozuk dünyaya küfretme biçimidir.Ne mutlu bu tarz arkadaşlıklara sahip olanlara. Bizimkiler bi doğum gününü başka gün biliyoduk diye arkadaşlığ... Devamını Gör