Görüş Bildir
Haberler
'Elektrik ve Doğalgaza Zam Yok'

'Elektrik ve Doğalgaza Zam Yok'

guncel haber
30.06.2014 - 14:15 Son Güncelleme: 30.06.2014 - 15:27

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ' Elektrik fiyatları önümüzdeki 3 ay,doğalgaz fiyatları da temmuz ayında aynı fiyatlarla devam edecek' dedi.

Kayseri Valiliğince şehit aileleri ve gazilere verilen iftara katılan Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle önemli bir sürece girdiğini belirten Yıldız, 'Ülkemiz için, bölgemiz için inşallah hayırlı ve güzel sonuçlar olacağına inanıyorum. Hem Kayserimiz hem ülkemiz bu manada üzerine düşeni yapacaktır' diye konuştu.

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına değinen Yıldız, şunları kaydetti:

'Yarın itibarıyla artık doğalgaz ve elektrik fiyatlarını açıklamamız gerekiyor. Bizim maliyetlerimiz çok arttı. Özellikle dolar fiyatı lira karşısında artış gösterdi. Ham petrol fiyatlarında da artış söz konusu. Özellikle Irak'taki siyasi istikrarsızlıklardan kaynaklanan sebepler bizi maliyetlerde bir hayli zorladı ama biz eski fiyatlarımızla devam edeceğiz. Bu fiyatların düşeceğini bekliyoruz. Yoksa maliyetlerimizin zorlandığı çok açık ama hem ham petrol fiyatlarının hem de döviz fiyatlarının önümüzdeki günlerde düşeceğini öngörüyoruz. Elektrik fiyatları önümüzdeki 3 ay, doğalgaz fiyatları da temmuz ayında aynı fiyatlarla devam edecek.'

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/gundem/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0