Görüş Bildir
Haberler
‘Eğitime Destek Çubuğu’ Görevden Etti

‘Eğitime Destek Çubuğu’ Görevden Etti

ATKN
02.03.2015 - 15:02 Son Güncelleme: 02.03.2015 - 16:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya Korkuteli'nde ücretli fen bilgisi öğretmeni A.Ü, sınavlarda yanlış yapan öğrencilerin ellerine vurduğu ve sınıfta 'Eğitime destek çubuğu' yazılı bir sopa bulundurduğu iddiaları üzerine görevinden alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Korkuteli Yazır Fevziye Polat Ortaokulu'nda ücretli fen bilgisi öğretmeni A.Ü'nün sınavlarda, yapılan yanlış kadar öğrencilerin ellerine vurduğu ve sınıfında 'Eğitime destek çubuğu' yazılı bir sopa bulundurduğu iddiaları üzerine, okul müdürlüğünce 27 Şubat'ta araştırma yapıldı. Araştırmanın sonunda, öğretmenin görevlendirmesi aynı gün Korkuteli Kaymakamlığı’nca iptal edildi ve yerine öğretmen görevlendirmesi yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, konuya ilişkin inceleme ve araştırma yapmak üzere maarif müfettişi görevlendirildi.

Veliler, öğretmen A.Ü'nün 2 sınıfta geçen Çarşamba günü yapılan sınavda öğrencilerin yaptığı yanlış sayısına göre ellerine pergelle vurduğunu söyleyerek okul müdürlüğüne şikayette bulunmuştu. Aynı zamanda Tatköy Ramazan Karabağır Ortaokulu’nda da Fen Bilgisi desine giren A.Ü'nün, sınıfta üzerinde ’Eğitime Destek Çubuğu’ yazılı bir sopa bulundurduğu yönünde de şikayet yapılmıştı.

'23 yanlışa 23 sopa'

Fevziye Polat Ortaokulu velilerinden Ayşe Kara, kızının eve ağlayarak geldiğini, ne olduğunu sorduğunda ise 'Moralim bozuk' dediğini belirterek, üsteleyip tekrar sorduğunu ve 'Bugün öğretmen bize çok kötü davrandı, dövdü bizi' diyerek olayı anlattığını söyledi. Ertesi gün okula giderek okul müdürüne şikayette bulunduğunu belirten Ayşe Kara şöyle konuştu:

'Çocuklar deneme sınavı olmuş. Sınavda 3 yanlışı, 4 yanlışı olan olmuş. Birinin 23 yanlışı varmış. O çocuk ’Bana 23 tane vurdu’ dedi. Bizimkilere de kaç tane yanlış varsa ellerine pergelle o kadar vurmuş. Benim çocuğum iki- üç haftadır şikayetçi. Öğretmen ’Ben istersem size sıfır veririm, kimse bana birşey yapamaz’ diyormuş. Benim çocuğumun 6 yanlışı çıkmış, 6 kez vurmuş.'

Eğitim-Sen'den başvuru

Olaya ilişkin Eğitim- Sen Antalya Şubesi de bir dilekçeyle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmuştu. Eğitim- Sen’in başvurusunda, deneme sınavında öğretmen A.Ü'nün 5/A ve 5/B sınıflarında yaptıkları yanlış sayısı kadar öğrencilerin ellerine pergelle vurup dövdüğü ve üzerinde ’Eğitim Destek Çubuğu’ yazılı bir sopa bulundurduğu yönündeki şikayetlerin incelenmesi gerekli cezai yaptırımın acilen uygulanması gerektiği belirtildi.

AA - Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0