Görüş Bildir
Haberler
'Ege'de Şüpheli Botlara Operasyon' İddiası

'Ege'de Şüpheli Botlara Operasyon' İddiası

Onedio Medya
20.07.2016 - 19:56

Simi adası açıklarında şüpheli iki botun bulunduğu yönünde Deniz Kuvvetleri'ne ulaşan ihbar üzerine Türk F-16 uçakları keşif uçuşuna çıktı. Bölgede hareketliliğin devam ettiği belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı ise 'Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarının kaçırıldığı iddiaları gerçek dışıdır' açıklaması yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı, Yunanistan karasularında tespit edilen 2 Türk sahil güvenlik botuna Türkiye’den kalkan uçaklarla operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Reuters haber ajansı ise Türk F-16'ları Yunanistan karasularındaki şüpheli bot üzerine keşif amaçlı olarak bölgeye gönderildiğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı, bir süre sonra haberde düzeltmeye gitti ve 'Ege'de hareketlilik' başlığıyla haberi şu şekilde duyurdu:

'Askeri kaynaklar, Simi adası açıklarında şüpheli iki botun bulunduğu yönünde Deniz Kuvvetleri'ne ulaşan ihbar üzerine Ege denizinde güvenlik güçleri alarma geçti. Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları da keşif uçuşundan sonra bölgeden ayrıldı. Halen bölgede gözetim görevi devam ediyor.'

İçişleri'nden açıklama: Bot kaçırıldığı iddiaları gerçek dışı

İçişleri Bakanlığı, Muğla'da iki Türk sahil güvenlik botunun kaçırıldığına ilişkin haberleri yalanlayarak, 'Tüm sahil güvenlik botları Sahil Güvenlik Komutanlığı harekat kontrolünde görevlerine devam etmekte olup kaçırılma iddiaları gerçek dışıdır' açıklamasında bulundu.

Darbe teşebbüsünde de  bir Türk helikopteri içinde 8 askerle birlikte Yunanistan'a kanunsuz olarak geçmiş ve helikopterdekiler gözaltına alınmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
3
3
2
0
0