Görüş Bildir
Haberler
"E-Bilet Uygulaması Uymayacak Kulüpler Cezasını Çeker"

"E-Bilet Uygulaması Uymayacak Kulüpler Cezasını Çeker"

Batuhan
17.04.2014 - 16:35

"E-Bilet Uygulaması Uymayacak Kulüpler Cezasını Çeker"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ‘e-bilet’ uygulamasının kişilik haklarına yönelik ihlal içermediğini savunarak, “Sporculardan taraftarlara, güvenlik güçlerinden basın mensuplarına varana kadar farklı gruplarda insanların haklarını ihlal eden kişiler var. E-bilet uygulaması, bu hakları ihlal edenlere ceza içeriyor” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’i makamında kabul ederek, geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen 12. SportAccord organizasyonun yansımalarına ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

E-bilet uygulamasına yönelik açıklamalarda da bulunan Bakan Kılıç, “Taraftarların, kulüplerine sahip çıkmaları noktasında bu uygulamanın çok güzel sonuçlar doğuracağı fikrindeyim. Ayrıca, spor alanlarını çirkinleştiren ve benim asla taraftar olarak kabul etmediğim kişilerin, bu gibi yerlerden ayıklanması hususunda da bu uygulama oldukça önemli. Kişilik haklarının ihlali iddialarını kabul etmemiz mümkün değil. Ben aksine bu tür olayları çıkartanların, spor müsabakasını izlemek isteyen taraftarlar, sporcular, güvenlik güçleri ve basın mensuplarının kişilik haklarını ihlal ettiğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, e-bilet uygulamasını tanımayacağını açıklayan kulüplere cevap verdi. Cavcav, “Uymayacak kulüpler cezasını çeker” dedi.

18 kulüp olarak e-bilet uygulamasına uyacakları yönünde teminat verdiklerini belirten Cavcav, “Bu kanuna Türkiye Futbol Federasyonumuz da destek verdi. E-bilet uygulamasından 150 milyon TL gibi bir rakam gelecek. Bunun yüzde 47′si kulüplere dağıtılacak. Bu konuda desteğini çeken kulüplerin kanuni hakları yok. Uymayanlar ceza yiyecek. Biz tüm kulüpler olarak bu kararı aldık. Ben Kulüpler Birliği Başkanı olarak bu uygulamayı çok faydalı buluyorum. Sahalarımızda olan şiddet olaylarını da azaltacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

(DHA)

Kaynak: http://zete.com/2014/04/e-bilet-uygul...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0