Görüş Bildir
Haberler
'Düşen Uçakta Parçalanmamış Cesede Ulaşılamadı'

'Düşen Uçakta Parçalanmamış Cesede Ulaşılamadı'

Onedio Medya
27.03.2015 - 22:03 Son Güncelleme: 27.03.2015 - 22:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'nın Alp Dağları'na düşen Germanwings havayolu şirketine ait Airbus 320 model uçağın enkazında şu ana kadar parçalanmamış cesede ulaşılamadı.

Yaşanan kazanın ardından başlayan enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Bölgede bulunan arama ve kurtarma ekipleri geniş bir alana yayılan enkazdan ceset parçalarını topluyor.

Kaza ile ilgili soruşturmayı sürdüren savcılara göre saatte 700 km hızla yere çakılan uçak geride korkunç bir manzara bıraktı.

Ekipler çarpmanın şiddetiyle etrafa dağılan ceset parçalarını daha sonra incelemek üzere naylon torbalara dolduruyor. Cesetlerin oldukça küçük parçalara ayrılması ekiplerin işini daha da zorlaştırıyor.

Yetkililer ekiplerin kaza bölgesindeki çalışmalarının haftalar sürebileceğini belirtiyor.

Kazanın yaşandığı bölgede bulunan yolcu yakınları da ölenlerin cesetlerini almak için bekleyişini sürdürüyor.

Bu arada kaza bölgesinde ölenler anısına bir anıt dikildi. Kazanın yaşandığı Verne köyünde yaşamını yitirenlerin mensup olduğu 18 ülkenin bayrakları açılarak dayanışma sergilendi.

Lufthansa'dan 50 bin euro tazminat

Lufthansa, kendisine bağlı Germanwings uçağında hayatını kaybedenlerin ailelerine yolcu başına 50 bin euro tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Almanya’ya heyet gidiyor

Fransa, üç jandarma, bir adli polis şefi ile sivil sivil havacılık temsilcisinden oluşan heyeti, kaza ile ilgili soruşturma çerçevesinde Almanya’ya gönderdi.

Fransız heyet, Alman yetkililerle birlikte soruşturmayı sürdürecek.

Barselona-Duesseldorf seferine yaparken salı günü düşen uçakta 144 yolcu ve altı uçuş personeli hayatını kaybetmişti.

'Sorumlusu pilot'

Salı günü 144 yolcusuyla Fransa'nın güneyinde dağa çakılan Germanwings uçağını kasten düşürdüğü savcılık tarafından belirlenen yardımcı pilot Andreas Lubitz'in 2009 yılında 'ağır depresyon nöbetleri' şikâyetiyle psikolojik tedavi gördüğü ve hâlâ bu konuda uzman desteği aldığı ortaya çıkmıştı.

Lubitz'in Düsseldorf'taki evinde polis tarafından yapılan aramada, yırtılmış halde çalışamayacağına dair sağlık raporu bulunmuştu. 

Euronews, AA ve Al Jazeera

Kaynak: http://tr.euronews.com/2015/03/27/enk...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0