Görüş Bildir
Haberler
'Dünyanın Üçte İkisi Dindar'

'Dünyanın Üçte İkisi Dindar'

Onedio Medya
13.04.2015 - 18:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırma kuruluşu WIN Gallup tarafından yapılan bir araştırmaya göre, dünya genelindeki insanların yüzde 63'ü kendini dindar olarak nitelendirdi. Türkiye'de dindar olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 79, ateistlerin oranı ise yüzde 2.

Araştırma sonuçlarına göre en fazla dindar insanın yaşadığı ülke yüzde 94 ile Tayland oldu. Onu, her biri yüzde 93 ile Ermenistan, Bangladeş, Gürcistan ve Fas izledi.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre en az dindarın yaşadığı ülke Çin. Çinlilerin yüzde 61'i kendini ateist olarak nitelendirdi

Avrupalıların ise yüzde 43'ü dindar olduğunu söylerken, yüzde 37'si olmadığını kaydetti.

Türkiye'de araştırmaya katılanlardan dindar olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 79. Yüzde 13'lük bir kesim ise 'dindar değilim' cevabını verdi. 

Türkiye'de ateistlerin oranının ise yüzde 2 olarak saptandığı araştırmada kendisini din konusunda herhangi bir şekilde tanımlamayanların ya da soruya cevap vermeyenlerin oranı yüzde 6 oldu.

Araştırmaya göre, genç insanlar daha dindar. 34 yaş altı insanların yüzde 66'sı, daha üst yaş grubundakilerin ise yüzde 60'ı kendilerini dindar olarak görüyor.

WIN Gallup Başkani Jean-Marc Leger, araştırmayı değerlendirince dindar insanların sayısının daha da artacağı görüşünde olduğunu kaydetti.

Kuruluş, araştırmayı hazırlarken 65 ayrı ülkeden 63 bin kişiyle görüştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0