Görüş Bildir
Haberler
'Dünya Birtakım Sinyaller Veriyor'

'Dünya Birtakım Sinyaller Veriyor'

adem kara
04.08.2014 - 14:00 Son Güncelleme: 04.08.2014 - 15:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadir Topbaş'tan İstiklal Caddesi Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, halk otobüsü kazaları ve İstiklal Caddesi'ndeki su baskınlarıyla ilgili açıklama yaptı.

'TOPLU TAŞIMADA REHABİLİTE GEREKİYOR'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar'da düzenlenen kentsel dönüşüm töreninde konuştu. Son dönemde yaşanan Özel Halk Otobüsleri kazalarına değinen Topbaş, 'Geçenlerde Halk otobüslerinde çeşitli problemler yaşadık. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Toplu taşıma araçları başta olmak üzere, her alanda bir rehabilite gerekiyor. Yeniden gözden geçirmek, masaya yatırmak, her alanda eksikleri gidermek gerekiyor' diye konuştu.

'İSTİKLAL CADDESİ AÇIKLAMASI'

Yoğun yağışların ardından İstiklal Caddesinde yaşanan su baskınlarına da değinen Topbaş, ' Bir yağışla 15 dakikada 25 litre, yani kovaları boşaltıyorsunuz gibi bir yağış var'dedi. İstiklal Caddesinin altında yüz yıl önce yapılan bir kanal olduğunu söyleyen Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: Mazgallara, su kanallarına hiç dokunmamamıza rağmen yıllardan beri, çocukluğu Beyoğlu'nda geçmiş biri olarak böyle bir olayı görmediğimiz bir yerde, fiziksel hiçbir müdahale etmediğimiz yerde, bu su birikintisini nasıl görüyoruz ?Alttaki kanalı rehabilite etmemize rağmen bunu görüyorsak, Londra'da Metroyu su basıyorsa ve dünyanın birçok yerinde bu tufanları şehirlerde görüyorsak, dünya birtakım sinyaller veriyor demektir.

Özgür ALTUNCU - Ünsal ÇAKİN / İstanbul (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/topbastan-ozel-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0