Görüş Bildir
Haberler
'Dul Kadınsın Evde Otur' Demişlerdi: Kick Boks Şampiyonu Gülsüm Özen'in Sıradaki Hedefi Avrupa

etiket 'Dul Kadınsın Evde Otur' Demişlerdi: Kick Boks Şampiyonu Gülsüm Özen'in Sıradaki Hedefi Avrupa

Yasin Arslan
12.02.2018 - 14:30 Son Güncelleme: 13.02.2018 - 09:04

30 Yaşındaki Gülsüm Özen, 2 yaşındaki çocuğunu kalp yetmezliğinden, eşini de trafik kazasında kaybetti. Azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını gösteren Özen, çevresinin 'Dul kadınsın, evinde otur' baskılarına aldırış etmedi ve Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nda yarışarak şampiyonluğu göğüsledi. Özen'in bir sonraki hedefi ise kick boks Avrupa Şampiyonu olmak ve Türk Bayrağı’nı yurt dışında dalgalandırmak.

2 çocuğundan birini ve eşini kaybetti ama hayata küsmedi.

2 çocuğundan birini ve eşini kaybetti ama hayata küsmedi.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Bağcılar Belediyesi Sancaktepe Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi’nde Kütüphane Sorumlusu olarak çalışan Gülsüm Özen, 2007 yılında Altay Özen ile hayatını birleştirdi. Çiftin bu evlilikten 2 çocuğu dünyaya geldi. Çocuklardan doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan Melih Özen 2 yaşında geçirdiği kalp ameliyatı sonrasında hayatını kaybetti. 5 yıl sonra ise baba Altay Özen, geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Gülsüm Özen’in hayatındaki zorluklar giderek arttı. 'Dul kadınsın, dışarıda ne işin var? Evde otur' sözleri onun hayata beslemeye çalıştığı tüm umutları yok etti. Ailesinin evinde çatı katında oğluyla birlikte hayatını sürdürdü ve evden hiç çıkmadı. Günden güne kilo almaya başlayan genç annenin mutsuzluğu da giderek arttı.

Çevresini dinlemedi ve kick boksa başladı.

Çevresini dinlemedi ve kick boksa başladı.

Tutunacak bir dal arayan genç kadına Dünya Eski Kick Boks Şampiyonu ve antrenörü Hasan Fahri Şen umut oldu. Özen, 20'li yaşlarda hobi olarak yaptığı kick boksa Hasan Fahri Şen sayesinde tekrar başladı. Özen kick boksu ilk başlarda sadece kilo vermek amacıyla yaptı. 30 kilo verdi ve antrenörünün ona yapmış olduğu sürprizle hayatı değişti.

Antrenörü Hasan Fahri Şen Özen lisans işlemlerini başlattı. Genç kadının dünyası da bu andan sonra değişti. Özen, çevresinin baskısına aldırış etmeden hayattaki tek dayanağı oğluna örnek olabilmek için çalıştı. Bu azmi ona büyük başarıların gelmesini sağladı.

Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'na katıldı.

Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'na katıldı.

Özen, 08-14 Ocak 2018’de Antalya’da düzenlenen Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'na (Turkish Open) katıldı. Yarıştığı her iki branşta da büyük bir başarı elde etti ve şampiyon oldu.

'Kadının başarılı olmasını istemiyorlar'

'Kadının başarılı olmasını istemiyorlar'

Kendisine defalarca ''Ne işin var? Dışarı çıkma. Onu yapma'' denildiğini söyleyen Özen, ''Kadının başarılı olmasını hazmedemiyorlar'' diyerek, kendisiyle dalga geçenlerin olduğunu ama yılmadığını belirtti. ''Kendimde yeniden ayağa kalkabilecek ışığı gördüm'' diyen Özen, yaşadığı zorlukları şöyle anlattı: ''Dul kadın ibaresi bizler için çok kullanılıyor. Defalarca, ‘Ne işin var? Dışarı çıkma. Onu yapma’ dediler. Aslında evlatlarımıza daha iyi eğitim verebilmek ve öğrendiğim şeyleri onlara daha iyi aktarabilmek için bizlerin ayaklarının yere daha sıkı basması gerekiyor. Bence kadının başarılı olmasını hazmedemiyorlar. Dalga geçen de oldu ama bunlar beni yıldırmadı. Kendimde yeniden ayağa kalkabilecek ışığı gördüm. ‘Mücadelene devam etmelisin’ dedim. Çünkü benim bakmakla yükümlü olduğum bir çocuğum var.''

'Mücadele edip kazanamadığımız bir şey olamaz'

'Mücadele edip kazanamadığımız bir şey olamaz'

''Mücadele edip kazanamadığımız bir şey olamaz'' diyen Özen, ''Yeniden hayata dönmüş bir kadın olarak, ‘Bakın ben yaptım’ diyorum. Mücadele edip kazanamadığımız bir şey olamaz. Birinci olup da madalya boynuma takıldığında gerçekten çok mutlu oldum. Kimse yılmasın. Önümüze ne çıkarsa çıksın, ne kadar olumsuzluk yaşarsak yaşayalım bizim daha duyarlı, ılımlı ve güzel bir şekilde hayata devam etmemiz gerekiyor. Evlatlarımızı daha iyi yetiştirmemiz gerekiyor ki; ülkemiz daha güzel olsun'' dedi. 

Oğluyla yaşadığı bir diyaloğu da aktaran Özen, ''Maça giderken çok umutsuzdum. Kendime inanıyordum ama yıllar sonra ilk kez maça çıkacaktım. Yaşadığım olaylar, psikolojik olarak huzursuzluğum, insanların ‘Çocuğunu bırakıp maça gitti, kim bilir nereye gitti’ sözleri beni çok tedirgin etmişti. Oğlumu aradım. O bana ‘Anne ben sana inanıyorum, ben sana güveniyorum, başarabilirsin, kazanabilirsin’ dedi. Bu cümleleri duyduğum günden beri unutmuyorum. Demek ki ben oğluma o inancı yüklemişim'' şeklinde konuştu.

Bir sonraki hedefi kick boks Avrupa şampiyonu olmak.

Bir sonraki hedefi kick boks Avrupa şampiyonu olmak.

Annesini her zaman desteklediğini söyleyen oğlu Yusuf ise, ''Ben de annem gibi sporcu olacağım'' diyor. 

Özen’in bundan sonraki hedefi ise kick boks Avrupa şampiyonu olmak ve Türk Bayrağı’nı yurt dışında dalgalandırmak. Özen, bu hayalini yerine getirebilmek içinse antrenmanlarını sıklaştıracağını ve kadınların neler başarabileceğini tüm Türkiye’ye bir kez daha göstereceğini belirtti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1351
523
43
15
11
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
psyhedelichead

Off kadının gücü ya her yerde be! Helal be! Yüürü be güçlü ablam azminle, zekanla.. Bir kadının başarısını aşağılayan zihniyet görüyoruz bakın her yerdeler. ... Devamını Gör

sud58

adamsın

Çiçekçi Kedi

Bravo, böyle kadınlar çoğalmalı pes etmek yok :)