Görüş Bildir
Haberler
'Doğalgazımız Yok Ama Anadolu Büyüklüğünde Vicdanımız Var'

'Doğalgazımız Yok Ama Anadolu Büyüklüğünde Vicdanımız Var'

Onedio Medya
21.12.2015 - 16:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan Timsah Arena'nın açılışı ve bir dizi etkinliğe katılmak üzere Bursa'ya geldi.  Uludağ Üniversitesi tarafından 'Millet ve insanlığa hizmet, uluslararası insani ilişkiler' alanında fahri doktora ünvanı verilen Erdoğan törende yaptığı konuşmada ayrım gözetmeden 140'ın üzerinde ülkeye yardım yapıldığını belirterek, 'Bizim petrol kuyularımız, doğalgaz rezervlerimiz yok ama Anadolu büyüklüğünde vicdanımız var' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşitli temaslarda bulunmak ve Timsah Arena'yı açmak için Bursa'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Yusuf Ulcay karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Uludağ Üniversitesi tarafından 'Millet ve insanlığa hizmet, uluslararası insani ilişkiler' alanında fahri doktora ünvanı verildi.

'Türkiye 2014 itibariyle 4,5 milyar dolar yardımla dünyanın en cömert üçüncü ülkesi'

'Türkiye 2014 itibariyle 4,5 milyar dolar yardımla dünyanın en cömert üçüncü ülkesi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ Üniversitesinde 'Türkiye’nin İnsani Diplomasisi' konulu panel ve Fahri Doktora Tevcih Töreni'nde yaptığı konuşmada, '2002 yıllarında 85 milyon dolar dış yardım yapan ülkemiz, bugün 5 kıtada 140'ın üzerinde değişik alanlarda bu yardımlarını devam ettiren ülke konumuna geldi. Şunu çok açık ifade etmem lazım, 140'ın üzerindeki ülkeye 'bu Müslümandır, Müslüman değildir', asla bu tür ayrımlar yapmadan 2014 itibariyle 4,5 milyar dolar yardımla dünyanın en cömert üçüncü ülkesi olmuştur. Bunu gayrisafi milli hasılaya oranla ifade edecek olursak o zaman ülkemiz, yardımlarını en fazla artıran ülke olmuştur dünyada. Bizim petrol kuyularımız yok, doğalgaz rezervlerimiz, yer altı zenginliklerimiz yok. Ama Anadolu büyüklüğünde bir vicdanımız var' dedi.

'Amacımız şiddetle arasına mesafe koyan gençliktir'

Erdoğan, Türkiye'nin gelecek yüzyılına yatırım yaptığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Ben öğrencilerimizden kısır ideolojik tartışmalar ve kavgalarla vakitlerini heba etmemelerini, bu kıymetli zamanlarını kendi alanlarında en iyi olmak için değerlendirmelerini bekliyorum. Geçenlerde ekranda izledim. Çok üzüldüm. Yazıktır. Baktım bazı öğrencilerimiz, sırtlarındaki çantalarından sopaları çıkartıp arkadaşlarına dağıtıyorlar. Beklerdim ki onlar oradan kitabını çıkartsın, bir arkadaşına onu versin, arkadaşıyla onu  paylaşsın. Talebeye yakışan budur. Bunu yapmamız lazım. Bizim muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için bu adımları atmamız lazım. Geçmişte olduğu gibi sizin enerjinizi, heyecanınızı istismar etmek isteyenler olabilir. Teröre, terör örgütlerine methiyeler düzen, şiddete özenen kimi marjinal örgütlerin sizleri esir almasına lütfen fırsat vermeyin. Bizim arzu ettiğimiz özlemini duyduğumuz gençlik; meselelerini kavga ve yakıp yıkmakla, farklı görüşü sindirerek halletmeye çalışanlar değil, şiddetle arasına mesafe koyan, kalemin ve sözün gücüne inanan gençliktir. Bunu bulmamız lazım.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin ülkeye ve ailelerine karşı sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceklerine, akademisyenlerin de özellikle yaptıkları işin saygınlığına yaraşır şekilde çalışmalarını sürdüreceklerine inandığını sözlerine ekledi.

AA ve Bursa Hakimiyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
80
31
21
10
8
0