Görüş Bildir
Haberler
'Doğal Sit Alanındaki Kasra, Düğün Yapılabilsin Diye Mermer Döşendi!'

'Doğal Sit Alanındaki Kasra, Düğün Yapılabilsin Diye Mermer Döşendi!'

Ulaş
26.08.2014 - 12:42
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Validebağ Korusu’ndaki Adile Sultan Kasrı çevresine izinsiz mermer döşenme nedeninin daha rahat düğün yapılabilmesi olduğu ileri sürüldü.

Üsküdar’daki Anadolu yakasının en büyük yeşil alanlarından Validebağ Korusu’na yapılması planlanan otoparka çevre sakinleri ve Validebağ Gönüllüleri Derneği engel olarak suç duyurusunda bulunmuştu.

Bunun üzerine, İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu koruyla ilgili bir inceleme yapmıştı. Kurul, içinde aynı anda birçok çevre düzenlemesinin sürdüğü korudaki Adile Sultan Kasrı çevresinde 2014 yılı başlarında yapılan kot yükseltme ve mermer döşeme çalışmalarını izin almadan yapan yetkililer hakkında soruşturma açılmasını istemişti.

'Yağmur yağdığında su basacak seviyede'

Bugün’den Cihan Acar’ın haberine göre, kasrın çevresine mermer dökmek için ağaçların da kesildiğini ve uygulamanın koruya zarar verdiğinin altını çizen Validebağ Gönüllüleri Derneği Başkanı Arif Belgin, “Ağaçları mermerlerin arasına hapsettiler. Döktükleri betonla zemin 40 santim yükseldi. Yağmur yağdığında kasrın içini su basacak seviyeye geldi” diye konuştu.

Düğün yapılsın diye koruya mermer döşeme

Korudaki ‘mermer uygulaması’ nın neden yapıldığıyla ilgili öngörülerini de paylaşan Belgin şunları söyledi: “Bunu yapmalarındaki amaç Adile Sulta Kasrı’nın bahçesinde daha rahat düğün yapmaları. Oysa burasının birinci dereceden doğal sit alanı olduğuna dair 16 Temmuz 1999′da alınan karar var. Bırakın yapılaşmayı bir çivi bile çakamazsınız.”

24 saat nöbet tutuluyor

Çev­re sa­kin­le­rinin otopark yapımına karşı 24 saat nöbet tutmaya başladığını dile getiren Belgin, “Ko­ru­lu­ğun önün­de Üs­kü­dar Be­le­di­ye­si’ne ait kam­yon gö­rül­dü­ğü za­man he­men alar­ma ge­çi­yo­ruz. Şim­di­lik oto­park pro­je­si dur­du. Bu de­vam et­me­ye­ce­ği an­la­mı­na gel­mi­yor. Ye­şil ala­nın ya­pı­laş­ma teh­li­ke­si ise de­vam edi­yor” dedi.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/validebag-kor...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0