Görüş Bildir
Haberler
'Diyanet Fetvasını Kim Verdiyse Orada Şizoid Bir Durum Var'

'Diyanet Fetvasını Kim Verdiyse Orada Şizoid Bir Durum Var'

Batuhan
17.01.2016 - 09:24

Ünlü tiyatrocu Ferhan Şensoy , Diyanet tarafından verilen ‘ensest’e fetvayı “Bu fetvayı kim verdiyse orada şizoid bir durum var. Bu fetva üzerine hükümetin, devletin bir tepki göstermesi gerekiyor. 'Böyle bir şey olmaz' diyen oldu mu? Ben duymadım” sözleriyle yorumladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet’ten Ceren Çıplak’a konuşan Şensoy’un açıklamaları şöyle:

Oyununuzda günlük gazeteleri okuyup yorum yaptığınız bir bölüm var, “Havalar çok şizoid ama haberler daha da şizoid” diye. Son günlerde Diyanet İşleri, skandal fetvalarıyla gündemde. “Nişanlılar el ele tutuşamaz. Babanın öz kızına duyduğu şehvet haram değildir” gibi... Yorumunuz ne olur?

Bu çok uçmuş bir düşünce, böyle bir fetva verilemez. Bu fetvayı kim verdiyse orada şizoid bir durum var. Bu fetva üzerine hükümetin, devletin bir tepki göstermesi gerekiyor. “Böyle bir şey olmaz” diyen oldu mu? Ben duymadım. Önce iktidardakiler bunun cevabını versinler bize. Her gün beklenmedik şeyler bizi şaşırtan şeyler oluyor. Bu kadar da olmaz ki dediğimiz şeyler her gün daha da yükselerek devam ediyor. Çok aptalca buluyorum tüm bu olanları. Hepimiz şizoid değiliz, ama böyle şizoid birileri var ve onlar giderek çoğalıyorlar.

Ne yapmamız lazım?

Bizim de azalmamamız lazım. Parçalanmamamız lazım. Onlar gibi olmayanlar bir araya gelemiyorlar, böyle bir sorunumuz var. Bu düşünceye karşı olup kendi aralarında bir türlü toparlanamayan bir kalabalık var. Bir şemsiye altında toplanılması gerekiyor.

Şizoid yağmuruna karşı mı?

Evet. Anti-şizoid şemsiye lazım.

Öyleyse bugün Türkiye’nin gündemine baktığınızda gördüğünüz şey nedir?

Her gün daha kötüye gittiğimizi görüyorum, ama bu bizi umutsuzluğa sürüklememeli. Evet bu gidişe karşı olanlar bir şemsiye altında toplanıp direnmeliler... Akıl almaz şeyler oluyor, bunları doğal karşılayamayız, kanıksayamayız. Kanıksayanlar çoğalmaya başladı. Bu endişe verici.

'Erdoğan'ın tiyatro izleyeceğini sanmıyorum'

'Erdoğan'ın tiyatro izleyeceğini sanmıyorum'

Oyunda siyasi isimlerle ilgili özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sivri dilli espriler yapıyorsunuz. Erdoğan oyunu izlese çok öfkelenir. Size fena fırça atar!

Bilmiyorum, ben onun yanında çalışmıyorum belki fırça atamaz. (Gülüyor) Tabii ki hoşlanmayacağından eminim, ama Erdoğan’ın tiyatro izleyeceğini de sanmıyorum. Zaten onun tiyatroya gittiğini hiç duymadım.

Siz davet eder misiniz?

Hayır. Kimseyi davet etmiyorum. Rahmetli Erdal İnönü gizlice bilet alır izlerdi.

İnternetle aranız nasıl?

İlgim yok. O şuna bu tweet’i atmış, bana ne? Kızlarım Twitter’ı biraz gösterdiler, çok sıkıcı buldum. Benim internete vaktim yok. Yazar olarak gidip yazı masalarıma oturma vaktini bulamıyorum.

Röportajın tamamı için tıklayınız

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
13
10
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lee Mou

Arkadaşlarım bana tiyatro özeti getiriyor bazen bir dönem ödevi oluyor bu özet :)

TC Meriç Tensi

Niye sasirdiklarini anlamiyorum. Arkadas kuran ve diger bilimum din kitaplari dunyada yaratlan iki insan oldugunu (adam - eva) ve butun insan soyunun bunlari... Devamını Gör

cnsfrd

Link ölü.