Görüş Bildir
Haberler
'Direniş Timleri' 3 Polisi Rehin Aldı

'Direniş Timleri' 3 Polisi Rehin Aldı

adem kara
25.01.2014 - 17:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Direniş Timleri' 3 Polisi Rehin Aldı

Ukrayna’da AB ile ortaklık anlaşmasının imzalanmamasına yönelik protestolarını Kasım 2013’ten bu yana sürdüren muhaliflerin, hükümetin istifa etmesi, erken seçim ilan edilmesi, gösteri haklarını kısıtlayan yasanın kaldırılması ve tutuklu göstericilerin bırakılması için tanıdıkları 24 saatlik sürenin bitmesini ardından dün açıkladıkları gibi ‘saldırıya geçmesinin’ ardından başkent Kiev’de gerilim iyice tırmanıyor. Kiev’de göstericilerle ülkenin çevik kuvveti ‘Berkut’ birliklerinin barikatlardaki ‘savaşı’ sürerken, son 5 günde 5 eylemcinin öldüğü başkentten bu kez polis tarafından ölüm ve rehin alma haberleri geldi.

İçişleri Bakanlığı dün gece başından vurulan bir polisin cesedinin bulunduğunu açıkladı. Görgü tanıkları olay yerinden iki kişinin koşarak kaçtığını anlattı. Bakanlık, 27 yaşındaki polisin, mesaisinin bitmesinin ardından kaldığı polis yurduna silahsız olarak giderken saldırıya uğradığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı ayrıca, Bağımsızlık Meydanı ve çevresinde ‘direniş timleri’ oluşturan eylemcilerin de ‘3 polis memurunu ellerinde rehin tuttuğunu’ duyurdu. Rehin polislerin, eylemcilerin işgali altındaki Kiev Belediyesi’ne götürüldüğü ve polislerden birinin bıçaklı saldırıya uğradığı belirtildi. Yaralı polis bir süre sonra kurtarılıp hastaneye kaldırılırken, diğer iki polisin ne durumda olduklarının bilinmediği açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, ‘polislerin derhal bırakılması aksi halde güvenlik güçlerinin rehineleri kurtarmak için gerekli önlemleri almaya mecbur kalacağını’ açıklarken, tüm ‘barışcıl eylemci ve vatandaşların Kiev Belediye Başkanlığı binasını ve çevresini tahliye etmesini’ istedi. Adı belirtilmeyen bir polis kaynağı da, ‘eylemciler rehineleri bırakmazsa polisin belediye binasına baskın düzenleyeceğini’ söyledi.

EYLEMLER ÜLKENİN BATISINA YAYILDI

Öte yandan eylemler ülkenin batısına da yayıldı. Polisin güvenliğini sağlayamadığı ve eylemcilere direnemeyen yerel makamların ‘teslim olduğu’ haberleri gelirken, Volinskaya ve Hmelnitskaya Bölge valilerinin istifalarını sunduğu öne sürüldü.

RUSYA'DAN ABD'YE UYARI

Bu arada Rusya’dan da ABD’ye ‘Ukrayna’ya müdahale etmemesi’ yönünde uyarı geldi. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre 2 Suriye Barış Konferansı’nda Ukrayna’daki durumu ABD’li mevkidaşı John Kerry ile görüştüğünü söyledi. Lavrov, “Kerry’ye, sürece müdahale edilmemesinin ve tansiyonu yükseltecek açıklamalardan uzak durulmasının önemini belirttim. Kerry’nin beni anladığını umuyorum” dedi.

haberedikkat

Kaynak: http://www.haberedikkat.com/haber/Ukr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0