Görüş Bildir
Haberler
TİB’de Daire Başkanları Görevden Alındı

TİB’de Daire Başkanları Görevden Alındı

Fatih UZUN
17.01.2014 - 18:39 Son Güncelleme: 18.01.2014 - 08:58

Burayı Hemen Terk Edin!

Yasal dinlemelerin merkezi TİB’in başına, MİT’in iki numarası getirilmişti. Dün de 5 daire başkanı, eşyalarını toplamalarına bile izin verilmeden apar topar gönderildi.

17 Aralık operasyonunun arkasından bürokraside başlayan görevden almalar dün de sürdü. Daha önce başkanı değiştirilen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda beş daire başkanının görevine son verildi.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından kamuda başlayan görevden alma dalgası bu kez Telekomünikasyon İlteşim Başkanlığı (TİB) yöneticilerini vurdu. TBMM’de görüşülen yeni internet yasasıyla olağanüstü yetkiler verilmesi söz konusu olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB), tüm daire başkanları görevden alındı. Aynı zamanda Türkiye’de gerçekleştirilen bütün dinleme ve iletişimi takip kararlarının uygulama merkezi olan TİB’de Başkan’a bağlı olarak çalışan 5 daire başkanı görevden alındı. Hukuk Daire Başkanı, Teknik İşletme Daire Başkanı, Bilgi Sistemleri Daire Başkanı, İdari Daire Başkanı ve İnternet Daire Başkanı’nın görevine dün son verildi. Hükümetin 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra bürokraside yaptığı ilk üst düzey değişikliklerden biri de, vekaleten yürütülen TİB Başkanlığı’na atama yapmak olmuştu. TİB Başkanlığı’na, Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan Ahmet Cemalettin Çelik atanmıştı. İddialara göre görevden alınan daire başkanlarının kurumdan hemen ayrılmaları istendi. Kulislerde konuşulanlara göre görevden alınan daire başkanlarının yerine TİB Başkanı Çelik, MİT kökenli isimleri getirecek. TİB, Türkiye’de yasal dinlemenin merkezi olması nedeniyle büyük önem taşıyor.

Dinleme ekibini yeniledi

17 Aralık sonrası Telekomünikasyon İletişim Başkanı olan A. Cemalettin Çelik, dün Hukuk, Teknik İşletme, Bilgi Sistemleri, İdari ve İnternet Daire başkanlarını görevden aldı.

MİT’ten isimler gelecek

Daire başkanlarına ‘Hemen burayı terk edin’ denilerek kurumdan ayrılmaları istendi. Kulislere göre daire başkanlıklarına birkaç gün içinde MİT kökenli isimler getirilecek.

Vatan

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/tum-bask...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0