Görüş Bildir
Haberler
'Dinamik Denetim Modeli' Başladı: 33 Bin 963 İşletme ve Kişiye Yaptırım Uygulandı

'Dinamik Denetim Modeli' Başladı: 33 Bin 963 İşletme ve Kişiye Yaptırım Uygulandı

İçişleri Bakanlığının başlattığı 'Dinamik Denetim Modeli' kapsamında ülke genelinde ilk kez gerçekleştirilen kontrollerde, 256 bin 295 işletme ve iş yeri, 42 bin 758 toplu ulaşım aracı kontrol edildi. Denetimler sonucu 33 bin 963 işletmeye/kişiye idari yaptırım (para cezası) uygulandı.

Yine İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda 'Haftalık Tematik Denetim' süreci de başlatıldı. Buna göre haftanın her bir gününde ayrı bir işletme grubu denetlenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'daki denetimlere Vali Ali Yerlikaya da katıldı

Bakanlık, dün Türkiye genelinde 48 bin 67 ekip ve 260 bin personelin katılımıyla 'Dinamik Denetim Modeli' çerçevesinde yapılan ilk denetimin sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 256 bin 295 işletme ve iş yeri, 42 bin 758 toplu ulaşım aracı denetlendi.

Denetimlerde, 1561 işletme ve iş yerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirlerine aykırı davrandığı tespit edildi, 1816 işletme ve iş yeri tedbirlere uyum konusunda uyarıldı.

33 bin 963 işletme/kişiye para cezası

33 bin 963 işletme/kişiye para cezası

Kontrollerde, Kovid-19 kurallarına aykırılıkta ısrar ve tedbirleri ihlal gibi suistimal edici tutum ve davranışta bulunan 33 bin 963 işletmeye, iş yerine, kişiye idari yaptırım uygulandı. 

Denetimlerde 4 iş yerine kapatma cezası verildi, 190 kişi/iş yeri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Maske denetimi de yapıldı

Maske denetimi de yapıldı

Ayrıca ülke genelinde ilk defa gerçekleştirilen 'Dinamik Denetim Modeli' kapsamındaki kontrollerde vatandaşların maske takma zorunluluğuna uyup uymadıkları da denetlendi.

"Haftalık Tematik Denetim" sürecine geçiliyor

"Haftalık Tematik Denetim" sürecine geçiliyor

İçişleri Bakanlığının illere gönderdiği genelgeye göre, 'Kontrollü Normalleşme Dönemi'nde yeni olumsuzlukların ve vaka artışlarının yaşanmaması için ekiplerin yapacağı çalışmalar haftalık program dahilinde icra edilecek

Yarından itibaren bir haftalık konu bazlı tematik genel denetim faaliyeti gerçekleştirilecek. Bu kapsamda denetlenecek yerler ve günleri ise şöyle:

  • 6 Mart Cumartesi: Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler.

  • 7 Mart pazar: Otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri.

  • 8 Mart pazartesi: Şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dahil) ile havalimanı/gar/otogar gibi yerler.

  • 9 Mart salı: Berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonları.

  • 10 Mart çarşamba: İnternet kafeler/salonları, düğün veya nikah salonları, lunapark/tematik parklar, ganyan, ı̇ddaa ve milli piyango bayileri.

  • 11 Mart perşembe: Cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi, halı sahalar/spor tesisleri ile cami ve mescitler.

  • 12 Mart cuma: Alışveriş merkezleri, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler.

Öte yandan pazar yeri, semt pazarı, sosyete pazarı gibi yerler de kurulu olduğu ve faaliyette bulunduğu günlerde denetlenecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

dinamik, tematik, otomatik, ultrasonik denetimler... ama hepsinden muaf olan lebaleb kongreler... sonra adaletmiş, yersen.

Selam Özbakan

ha ha ha yönetemiyorsan kolluk kuvvetleriyle hesapta bir şey yapıyor desinler ama demiyorlar zulmünüz artsınki gidişiniz çabuklaşsın akp

engin demirdağ

Yahu bizim devlet işi biraz tersten yapıyor, bu zamana kadar hiçbir şey denetleme herkes kafasına göre takılsın şimdi ise salgın yeni yeni düzelmeye başlamış... Devamını Gör