Görüş Bildir
Haberler
'Diktatörlüğe İzin Vermeyiz, Halkların Hakkını Savunmak İçin Varız'

'Diktatörlüğe İzin Vermeyiz, Halkların Hakkını Savunmak İçin Varız'

Fatih UZUN
10.08.2014 - 21:27

Cumhurbaşkanlığı seçiminin sona ermesinden sonra, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da bir konuşma yaparak, oy oranındaki artışın memnun edici düzeyde olduğunu söyledi. Demirtaş, ezilen tüm halkların sesi olmayı sürdüreceklerini dile getirip, “Bu hamleyi Türkiye’nin her köşesine taşımak için gereken çalışmaları şekillendireceğiz” dedi.

Demirtaş’ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

İLKELERİMİZ TARTIŞILSIN İSTEDİK VE BAŞARDIK Aydınlık gelecek adına gerçek kalıcı ve hakiki bir umut yaratmak istemiştik. Cumhurbaşkanlığı seçimi de bunun için bir fırsat oldu. Türkiye’nin her ilinde, her mecrasında savunduğumuz ilkelerin tartışılmasını istedik ve bunu elde ettiğimizi düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Türkiye’nin her yerine mesajımızı ilettik. Bu sebeple kampanyamız başarıya ulaşmıştır.

ORTAK GELECEK HEDEFİNİ DAHA GÜÇLÜ SAVUNACAĞIZ HDP olarak herkes için öngördüğümüz ortak gelecek hedefini daha güçlü bir şekilde savunacağız. Yarından itibaren HDP’yi “kitle partisi” haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız.

Romanı, çingenesi, alevisi, sünnisi, ezidisi, süryanisi, yahudisi, hristiyanı ile bir arada özgürlük barış emek ve demokrasiden yana bir yön izliyoruz.

KAMPANYAMIZI ZOR ŞARTLARDA YÜRÜTTÜK Bu seçim adil ve eşit değildi. biz mesajımızı çok zor şartlarda halka ulaştırmaya çalıştık. Bir yanda ırkçılık ve mezhepçilik yapıp kimlikleri yuhalatarak oy toplamaya çalışan bir aday; diğer tarafta ezilen halkları gözeterek bu seçimde olan biz vardık. Halkların umudu olan aday ve çizgi bizim ortaya koyduğumuz çizgi olmuştur. Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin temel siyasetini bu çizgi belirleyecektir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu çizgiyi halkın anladığını ve savunacağını bize göstermiştir. Irkçı ve mezhepçi çizginin çatı dahil çöktüğü görülmektedir. Seçimle birlikte, Türkiye’de umudun kalıcı hale geleceği gözler önüne serilmiştir.

HEDEFİMİZE YAKLAŞTIK Bu seçimle birlikte yürüyüşümüz bir sıçramaya dönüşmüş durumda. Elde ettiğimiz sonuç hemen hemen hedeflerimze yaklaşmıştır.

HİLE VE ŞİKE İDDİALARINI ARAŞTIRIYORUZ YSK’nın resmi sitesine göre açılmayan sandıklar var. Önce çok hızlı ilerlerken son 45 dakikadır Anadolu Ajansı’nın neden %98 lik sandık açılma oranından ileriye gitmediğini araştırıyoruz. Her yerden hile ve şike iddiaları geliyor, onları da araştırıyoruz.

ÖN YARGILARI KIRMAYI BAŞARDIK Bu seçimle ön yargıları kırmayı başardık özellikle Kürt halkının uzattığı el gurur vericiydi. Bu elin Türkiye’nin her yerinden tutulmuş olması bizi umutlandırdı. Geleceğe dair eşit ve adil bir yaşam örmemiz konusunda da hepimizi umutlandırdı.

BU SIÇRAMANIN SAHİPLERİ Kadınlar da bu seçimle birlikte eşit yaşam arayışının görünür kılınmasına katkı sağlamıştır. Gençlik ise her yerde tüm engellemelere rağmen anlamlı bir kampanya yürütmüş, elinden geleni yapmıştır. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin her yerine bu hamleyi nasıl güçlü bir halde taşıyacağımızı netleştirip sizlerle paylaşacağız.

Mitinglerimizi coşkuyla dolduran, bütün imkansızlıklarla sloganlarımızı, bayraklarımızı ve ilkelerimizi en ücra noktalara taşıyan herkes bu sıçramanın sahibidir.

GELECEĞE DAİR HEPİMİZİ HEYECANLANDIRMIŞTIR Bütün ezilenlerin umudu olan bu ilkeleri ben türkiye nin her yerinde savunmaya çalıştım. eksikliklerimize karşı geldiğimiz nokta ön yargıların kırılabileceğini gösteriyor.

Bu sıçrama geleceğe dair hepimizi heyecanlandırmıştır. Seçim sonrası hiç bir şey bitmiş değildir. Mücadelemiz durmadan devam edecek. Bu ülkede diktatörlüğe izin vermeyeceğiz. Halkların hakkını savunmak için biz varız.

Zete

Kaynak: http://zete.com/diktatorluge-izin-ver...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0