Görüş Bildir
Haberler
"Diego İçin Gayret Gösterdik Ama Olmadı"

"Diego İçin Gayret Gösterdik Ama Olmadı"

Batuhan
19.05.2014 - 13:47

"Diego İçin Gayret Gösterdik Ama Olmadı"

Geçtiğimiz sezonun değerlendirmesini yapan Hırvat teknik direktör yeni sezon hedefleri ve transfer çalışmaları ile ilgili de bilgiler verdi.

'DİEGO İÇİN BAŞKANIMIZ VE YÖNETİCİLERİMİZ ÇOK GAYRET GÖSTERDİ O BAŞKA BİR SEÇENEK KULLANDI'

Beşiktaş'ın da listesinde olan ve görüşülen Diego'nun Fenerbahçe'ye transferini değerlendiren Slaven Biliç 'Diego çok iyi bir oyuncu. Kendisi listemizdeydi. Başkanımız ve sorumlu yöneticimiz bu transfer için çok büyük gayret gösterdiler. Burada anlatamayacağım başka şeyler de oldu ve oyuncu başka bir seçenek kullandı ortaya da böyle bir sonuç çıktı' dedi.

'BEN BURAYA BEŞİKTAŞ'I 3.YAPMAK İÇİN GELMEDİM, SORUMLULUK BENİM'

Takımın teknik direktörü olarak 3.olmasının bütün sorumluluğunu üstüne aldığını söyleyen Biliç, 'Bu sezon bir çok faktörler vardı.Bunları bahane olarak değil içinde olduğumuz durumu anlatma açısından söyledim. Beşiktaş ligi 1. veya 2. bitiremiyorsa bunun sorumlusu hocadır. Ben buraya Beşiktaş'ı 3. yapmak için gelmedim. Birilerinin yada bir şeylerin arkasına sığınmam. Sorumluluk benim' dedi.

SİMEONE VE KLOOP'UN YAPTIKLARINI YAPMAK İSTİYORUM'

Başarı için sürekliliğin altını çizen Hırvat çalıştırıcı bu sürekliliği yakalamadan başarı gelmesinin zor olduğunu Atletico Madrid ve Dortmund örnekleri ile anlattı. 'Buraya başarılı olmak için geldim. Simeone ve Kloop uzun süreler çalışarak bu başarıları yakaladılar. Ben de Simeone ve Kloop'un yaptıklarını yapmak istiyorum. Ancak devamlılığı yakalamak başarıyı getirir. Gelişim ve devamlılığı mutlaka sağlamak gerekir. Beşiktaş'ın son 10 senesine baktığımızda 11-12 hoca ile çalışmak başarıyı getirmez. Ben burada başarılı olmak istiyorum, bu başarıyı taraftarımızla yönetimimizle kamuoyu ile paylaşmak istiyorum' diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KALMAMIZ İÇİN OYUNCU ALMAMIZ LAZIM'

Transfer çalışmalarına değinen Biliç 'Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmamız için oyuncu almamız lazım. Transferlerin kampa yetişmesini isterim ama bu tabii ki paraya bağlı. Yabancı kontenjanını tamamlamak düşüncesindeyiz ama sırf kontenjanı dolduralım diye oyuncu da almak doğru olmaz. Yeni sezon planlaması ve transfer süreleri için Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa kupaları ve lig başlama tarihi bakımından bizden daha avantajlı. Biz Temmuz sonunda ilk maçımızı oynayacağız. Süremiz daha az' şeklinde konuştu.

'İBRAHİM TORAMAN VE SEZER ÖZTÜRK'ÜN CEZALARI BİTTİ'

İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk'ün cezalarının sezon bitimiyle sona erdiğini belirten Biliç, 'Her ikisi içinde söylüyorum. Karıştıkları olay çok büyüktü. Verdiğimiz cezalar ile ilgili çok farklı görüşler olsa da bana göre hak ettikleri bir cezaydı. Şimdi biz bu futbolcuların oyuncu kaliteleri ile bize bir şey katıp katmayacaklarına bakacağız. Benim kriterim takıma katkılarının olup olmayacağıdır. Artık sadece bu konuyu değerlendireceğiz' diyerek bu futbolcuları affetse bile gelecekleri hakkında net konuşmaktan kaçındı.

'ÖNÜMÜZDEKİ SEZON GECE HAYATI OLAYLARININ YAŞANMAYACAĞININ GARANTİSİNİ VERİYORUM'

Futbolcuların gece hayatı ve karıştıkları olayların Beşiktaş futbolcularına yakışmasa da kamuoyunda abartılıp ters algı yaratılarak çok büyütüldüğünü söyleyen Slavan Biliç kulüp disiplin talimatının zaten son derece ağır olduğunu ve uygulandığını belirtti. Biliç bütün bu yaşananlara rağmen sorumluluğu üstüne aldığını ve gelecek sezon bu tarz olayların kesinlikle yaşanmayacağının garantisini de verdi.

'OYUN ALANINDA SON 20 METREDE YAPMAMIZ GEREKENLERDE EKSİKLİĞİMİZ VAR'

Hırvat teknik direktör Beşiktaş’ın sahadaki en büyük sorununun oyun alanının son 20 metresinde yapmaları gerekenleri yapamamak olduğunu dile getirdi.

Biliç, 'Geçen sezona baktığımızda 49 gol yiyen bir takım bu sezon Galatasaray'dan sonra ligin en az gol yiyen takım. Bunu yaparken sürekli savunma yapmadık. Sezon boyu oyun kontrolü çoğu zaman bizdeydi. Sadece oyun alanında son 20 metrede yapabileceğimiz şeylerde eksiklik vardı. Önümüzdeki sezon bunu mutlaka aşacağız' dedi.

Ali Danaş- DHA

Kaynak: http://www.radyospor.com/Futbol/17682...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0