Görüş Bildir
Haberler
Devlet Tiyatroları'nda 'Yabancı Oyun' Muamması

Devlet Tiyatroları'nda 'Yabancı Oyun' Muamması

Batuhan
05.09.2016 - 16:02

Yaklaşık 15 gün önce basında çıkan Devlet Tiyatroları'nda artık sadece yerli oyunlar sahnelenecek haberlerini Başbakan Binali Yıldırım 65. hükümetin ilk yüz gününü değerlendirirken yaptığı açıklamayla doğrulamıştı. Ancak bugün DT Basın Danışmanı Yılmaz Sertel Kılçıl'ın, yeni sezonda yabancı yazarlara ait  oyunları sahnelemeyeceklerine ilişkin haberi yalanlaması kafaların karışmasına sebep oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yıl 'Türkiye’nin Perdeleri Türk Tiyatrosuyla Açılıyor' sloganıyla 4 Ekim'de 8 oyunla, 12 bölge ve 65 sahnede perdelerini açacak olan Devlet Tiyatroları'nda artık yabancı oyunlar sergilenmeyeceği açıklanmıştı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
Ne olmuştu?

Devlet Tiyatroları'ndaki yeni uygulaya ilişkin ilk açıklama yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Devlet Tiyatroları'nın 15 Temmuz'dan bağımsız hareket edemeyeceğini belirterek, Milli, manevi duyguları pekiştirmek için hümanist vatan milliyetçisi sanatçılar olarak vatan bütünlüğüne, birliğine katkıda bulunmak amacıyla sadece yerli oyunlarla sahnelerimizi açıyoruz” diye konuşmuştu.

'65. Hükümeti̇n İlk Yüz Günü' değerlendi̇rme toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım da bir müjdesi olduğunu belirterek 'Devlet tiyatroları bu yıl yalnızca Türk yazarların oyunlarını oynayacak' demişti.

Meclis'e taşınmıştı

Meclis'e taşınmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik'in, Devlet Tiyatrolarında bu yıl “sadece yerli oyunlara sahnelerimizi açıyoruz” açıklaması üzerine yazılı soru önergesi vererek konuyu meclis gündemine taşıdı.

Altıok yazılı soru önergesinde 'Bu uygulama ile sanatın evrenselliğini hiçe sayan sanata siyaset karıştıran bu açıklama Birecik'in kendi inisiyatifi midir? Yoksa siyasi iradenin bir talimatını mı yerine getirmektedir?' diye sordu.

Dario Fo: 'Bu karar resmen sansür'

Dario Fo: 'Bu karar resmen sansür'

Times’a konuşan Nobel ödülü İtalyan sanatçı Dario Fo kararı ‘sansür’ diye niteleyerek, kendi oyunlarının da oynanmayacağına ilişkin olarak, “Bundan onur duyuyorum” demişti.

DT Basın Danışmanı Yılmaz Sertel: 'Yabancı oyunlar sahnelenecek'

DT Basın Danışmanı Yılmaz Sertel: 'Yabancı oyunlar sahnelenecek'

Ancak bugün Evrensel’den Sevda Aydın’a konuşan DT Basın Danışmanı Yılmaz Sertel Kılçıl, yeni sezonda yabancı yazarlara ait  oyunları sahnelemeyeceklerine ilişkin haberi yalanladı.

Sadece açılış oyunlarında yerli oyunlara yer vereceklerini, sezonun tümünde ise yabancı oyunların da sahneleneceğini ifade eden Kılçıl, yakın zamanda bir basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
37
7
6
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Turkiye'nin yuzde kaci Tiyatroya gidiyor bilmiyorum ama alkis tutanlarin omrunde Tiyatronun kapisindan gectigini sanmiyorum. Hatta onlari gectim, bu hakareti... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Üstad Dario Fo'nun dediği gibi: "başımız dimdik yürüyoruz; çünkü boğazımıza kadar boka battık" (Bir anarşistin kaza sonucu ölümü) Size verilecek en güzel cev... Devamını Gör

day_dreamer

yabancı oyun sahnelenmemeli diyenlere Shakespeare girsin !

Pasif Kullanıcı

O ney? Sekerpare gibi birsey mi? deyip denemek isteyebilirler...