Görüş Bildir
Haberler
'Deprem Toplanma Alanları Yandaşlara Peşkeş Çekildi'

'Deprem Toplanma Alanları Yandaşlara Peşkeş Çekildi'

adem kara
28.05.2014 - 11:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul’da belirlenen deprem toplanma alanlarını’açıklayarak ülke nüfusunun yüzde 66’sının fay hatları üzerinde yaşadığını, hükümetin yanlış uygulamaları sonucu yurttaşların doğal afet kurbanı değil ‘rant kurbanı’ olduğunu söyledi. Tekin, “ İstanbul’da belirlenen deprem toplama alanlarının yandaşlara nasıl peşkeş çekildiğini açıklıyoruz. Önümüzdeki günlerde tüm Türkiye’deki ranta kurban giden bu alanları açıklayacağız” dedi.

Tekin’in yazılı açıklaması şöyle:

“1999 depremi sonrası İstanbul’da belirlenen yaklaşık 11.000 dönüm deprem sonrası toplanma alanının büyük çoğunluğunun imara açıldığını ve yandaşlara peşkeş çekildiğini belirten Tekin; ‘’ Türkiye’nin %66’sı fay hatları üzerinde yaşamakta. DSP hükümeti döneminde çıkarılan deprem vergisi kapsamında vatandaşlar bugüne kadar 50 milyar lira ödedi. Kamu arazileri deprem dönüşümü kullanımı için ayrıldı.

Ne yazık ki, AKP iktidarı topladığı vergileri duble yollar için harcadı. 50 milyar dolar vergi ranta dönüştürüldü. Başka bir ülkede olsa yetkili bakan hakkında dava açılırdı. Bu büyük bir suçtur. İnsanlarımız doğal afet kurbanı değil rant kurbanı oldu. Bugün İstanbul’da belirlenen ‘deprem toplama alanları’nın yandaşlara nasıl peşkeş çekildiğini açıklıyoruz. Önümüzdeki günlerde Ankara, İzmir, Adana başta olmak üzere tüm Türkiye’deki ranta kurban giden bu alanları açıklayacağız.

Kamu arazilerinin özellikle büyükşehirlerde yandaşlara peşkeş çekildiğini belirten CHP Genel Sekreteri ‘’İstanbul’da 400’e yakın kamu alanı deprem dönüşümü ve kentsel dönüşümün dışında bırakıldı. Tamamen yandaşların havuz sermayesinin AVM’lerinin, rezidanslarının oldu. Uyarıyoruz; yarın meydana gelecek herhangi bir olayda Başbakan ‘’depremin fıtratında var’’ demesin!’’ 

Ankara-ZETE

Kaynak: http://zete.com/gursel-tekin-deprem-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0