Görüş Bildir
Haberler
"Demokrasi" Sınavından Yüzde 100 İle Geçti

"Demokrasi" Sınavından Yüzde 100 İle Geçti

Onedio Medya
10.03.2014 - 17:45 Son Güncelleme: 10.03.2014 - 17:54

"Demokrasi" Sınavından Yüzde 100 İle Geçti

Kuzey Kore'nin genç lideri Kim Jong Un, dün yapılan seçimde aday olduğu bölgede oyların tamamını alarak parlamentoya seçildi. Resmi KCNA haber ajansı, babasının doğum yeri Mount Paekdu bölgesinden aday olan Kim'in oyların tamamını almasının, halkın genç lidere gösterdiği 'mutlak desteği' yansıttığını duyurdu.

KCNA, 'Seçim sonucu, halkımızın yüce liderimiz Kim'e mutlak desteğinin ve derin güvenin bir ifadesidir' dedi. Diğer bölgelerdeki seçim sonuçları ise henüz açıklanmadı.

Pazar günü yapılan seçimde her bölgeden sadece bir kişi aday gösterilmişti. Ülkede 687 bölge bulunuyor. Ülkede her beş yılda bir yapılan seçim, tüm adaylar iktidardaki İşçi Partisi tarafından belirlendiği için 'formalite icabı' olarak değerlendiriliyor. Seçmenler, kendi bölgelerindeki aday için 'Evet' ya da 'Hayır' seçeneğini işaretliyor.

Ülkede Kim Jong Un'un babası Kim Jong İl'in 17 Aralık 2011'de kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesi üzerine iktidara gelmesinin ardında ilk kez seçim yapıldı. Kim Jong Un, iktidar partisinin genel sekreteri, Kore ordusunun başkomutanı ve mareşal unvanlarını da taşıyor.

AA

Kaynak: http://www.haberturk.com/dunya/haber/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0