Görüş Bildir
Haberler
'Demokrasi Nöbetlerine Artık Ara Veriyoruz'

etiket 'Demokrasi Nöbetlerine Artık Ara Veriyoruz'

15 Temmuz'un ardından başlayan ve Türkiye'nin dört bir yanında süren 'demokrasi nöbetleri' artık yapılmayacak. Beştepe'de vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şimdi virgülü atıyoruz ve bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz' dedi. Konuşmasında ABD'ye Gülen'in iadesi için bir kez daha çağrıda bulunan Erdoğan  'ABD de bir tercih yapacaktır, ya Türkiye ya FETÖ. 85 koli dosya gitti. Herhalde gönderecektir.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi karşılama törenlerinin yaptığı alanda ilk kez halka seslendi.

Konuşma, Cumhurbaşkanlığı makamının yer aldığı ana binanın şeref kapısı önünde kurulan platform üzerinden gerçekleştirilirken, vatandaşlar da ilk kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi karşılama törenlerinin yapıldığı alana alındı.

"İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor"

"İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, 'Şimdi görüyorum ki milletimiz yine meydanları bırakmak istemiyor. Demokrasi nöbeti sadece bazı saatlerde belli yerlerde yapılmaz. Demokrasimize yılın 24 saati, evlerimizde, iş yerlerimizde sahip çıkacağız. Şimdi görüyorsunuz, tehlikenin, tehdidin, sabotajın ne zaman, nerede, kimden geleceği belli olmuyor. Mardin ve Diyarbakır'da patlamalar oldu. İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor. O bırakıyor DAEŞ alıyor' dedi. 

'ABD tercih yapacak; ya Türkiye ya FETÖ'

Fethullah Gülen'in iadesi için ABD'ye de seslenen Erdoğan: 'ABD de bir tercih yapacaktır, ya Türkiye ya FETÖ. Ya darbeci terörist FETÖ ya da demokrasi ülkesi Türkiye. 85 koli dosya gitti. 17 yıldır ülkesinde barınan bu zalimi herhalde artık Amerika saklamayacak, gönderecektir' dedi.

"Demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz"

Erdoğan 15 Temmuz'dan bu yana sürdürülen demokrasi nöbetleri için; 'Türkiye genelinde 240 şehidimiz var, hepsinden Rabbim razı olsun. Demokrasi nöbetlerindeki coşkusuyla, ülkesine ve milletine bağlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi artık virgülü atıyoruz ve bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Gönül dünyamızdan bu nöbetleri çıkarmayacağız. Çok teşekkür ediyorum.' dedi.

"Bugün son demokrasi nöbetinizi tutuyorsunuz"

"Bugün son demokrasi nöbetinizi tutuyorsunuz"

Cumhurbaşkanı'ndan önce konuşan Başbakan Binali Yıldırım da 'Bugün son demokrasi nöbetinizi tutuyorsunuz' derken darbe girişimi için '15 Temmuz gecesi çok temiz bir imtihandan geçtik. Halkımız işgale geçit vermedi. Hain kalkışmaya cevabı sizler verdiniz' dedi. 

Yıldırım, '15 Temmuz sonrası sonrası sağladığımız siyasal mutabakatı bozmayacağız' diye ekledi. 

Cumhurbaşkanı, pazar günü İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülke çağında meydanlarda süren 'demokrasi nöbeti'nin bu akşam sona erdirileceğini söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Gündem'i Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
220
77
47
35
31
8
5