Görüş Bildir
Haberler
‘Demirel'in Çok Farklı Bir Yeri, Çok Farklı Bir Konumu Var’

‘Demirel'in Çok Farklı Bir Yeri, Çok Farklı Bir Konumu Var’

Onedio Medya
18.06.2015 - 15:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki evine yaptığı taziye ziyareti sonrası konuştu. 'Güniz Sokak' isminin Demirel'in adını yaşatacak şekilde değiştirilebileceğinin işaretini veren Erdoğan, Demirel'in özellikle son 50 yıllık siyasi yaşam içerisinde farklı bir yeri ve konumu bulunduğunu dile getirdi.

Erdoğan, şunları söyledi:

Sayın Demirel'in çok farklı bir yeri, çok farklı bir konumu var. Özellikle de nevi şahsına münhasır siyasette edindiği bir yer ile hakikaten akıllarda kalacak bir çok şeyleri, gerek siyaseti takip edenler açısından, gerekse siyasetin kitabını yazanlar açısından unutulmayacak, inanıyorum ki anıları bıraktı.

Ve bundan sonraki süreçte de Isparta'daki özellikle adına yaptırmış olduğu külliye ile bir çekim merkezi oluşturacağına inanıyorum. Ve yine Güniz Sokak ismi de, varislerinden edindiğim bilgiye göre, adeta kalıcı bir sürede herhalde adını yazdıracak. Bizlerde üzerimize düşen neyse bunları yerine getireceğiz.

Çünkü kendi siyasi yaşamları tabii ki birçok belgelerle, dosyalarla, geleceğe ışık tutacaktır. Dolayısıyla burasının böyle bir müze gibi, kütüphane gibi istifade edileceği bir yer olması da onu kalıcı kılacaktır. Ben bundan dolayı, Şevket Bey'e sağlıklı bir yaşam dilerken, onun kararlılığını, gerek tüm yakınlarının bu konudaki kararlılığını kutluyorum, tebrik ediyorum.

Kendilerine tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0