Görüş Bildir
Haberler
'Davutoğlu ve Erdoğan Beni Hedef Gösterdi, Tehditler Alıyorum'

'Davutoğlu ve Erdoğan Beni Hedef Gösterdi, Tehditler Alıyorum'

FreiGeist
13.10.2014 - 15:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kobani eylemlerinde attığı tweetler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hedef gösterildiğini söyledi. Tehditler aldığını belirten Tanrıkulu, “Bu tehditler nedeniyle bana ve yakınlarımın tırnağına zarar gelirse bunun hesabı kendilerinden sorulur” dedi.

Tanrıkulu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. IŞİD’in Kobani’ye yönelik yaptığı saldırılar bahane edilerek Türkiye’de yapılan eylemlerle ilgili ağır bir bilanço ortaya çıktığını belirten Sezgin Tanrıkulu, ağır bilançonun sorumlusunun hükümet olduğunu söyledi. Tanrıkulu, hükümetin sorumluluğu muhalefete atarak sorumluluktan kaçamayacağını sözlerine ekledi.

Attığı tweetler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından hedef gösterildiğini belirten ve basın toplantısında attığı twetleri okuyan Tanrıkulu, tweetlerle sokağa çağrı yapmadığını, sadece vicdan çağrısında bulunduğunu söyledi.

Tanrıkulu, “Attığım tweetlerin hiçbirinde sokak adres gösterilmiyor. Aksine şiddet dışındaki yöntemler ve dayanışma öneriliyor. Cumhurbaşkanı Rize’de çok açıkça beni hedef gösterdi. Onun hedef göstermesinden sonra birçok yerden tehdit almaya başladım. Onun yandaş kalemleri yazmaya başladı, tehdit edilmeye devam ediyorum. Başbakan bunları okumadan veya okumuşsa anlamadan veya yanıltarak kamuoyunu benim üzerimden yönlendirmeye çalışıyor. Benim siyasetçi kimliğinden önce insan hakları savunuculuğu kimliğim var, avukat kimliğim var. Ben 80′li, 90′lı yıllarda, en karanlık dönemlerde, JİTEM’in namluluları bizim ensemizde dolaşırken bile insan haklarını savundum, şiddete karşı çıktım, tehditlerden yılmadım. Başbakan’ın da Cumhurbaşkanı’nın da bu tehditlerinden yılmam” dedi.

Tanrıkulu, “Bu tehditler nedeniyle bana ve yakınlarımın tırnağına zarar gelirse bunun hesabı kendilerinden sorulur. Biz ucuz tehditlere pabuç bırakacak tıynette değiliz. Davutoğlu’na sesleniyorum, bu tweetleri okusun, ucuz tehditlerden vazgeçsin, insan olsun” dedi. 

DHA

Kaynak: http://zete.com/sezgin-tanrikulu-davu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0