Görüş Bildir
Haberler
‘Davutoğlu'nun İç Güvenlik Yasa Teklifi ile İlgili Bilgisi Olduğunu Sanmıyorum’

‘Davutoğlu'nun İç Güvenlik Yasa Teklifi ile İlgili Bilgisi Olduğunu Sanmıyorum’

ATKN
05.02.2015 - 13:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Davutoğlu'nun İç Güvenlik Yasa Teklifi ile ilgili bilgisi olduğunu sanmıyorum' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen 'Laiklik ve Kadın' Konulu panele katılarak açılış konuşmasını yaptı.

Program sonunda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'Davutoğlu'nun İç Güvenlik Yasa Teklifi ile ilgili bilgisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü kendisi Başbakanlık koltuğunda oturmakla beraber ona bilgi verildiğini de sanmıyorum. Orada tahrik eden biz değiliz, yasayı çıkaranlardır toplumu tahrik edenler. Siz silahla ateş edene bir yıl, sapanla taş atana iki yıl verirseniz bu toplumu tahrik edersiniz' diye konuştu.

Davutoğlu'nun İç Güvenlik Yasa Teklifi'yle ilgili bilgisi olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; 'Çünkü kendisi Başbakanlık koltuğunda oturmakla beraber ona bilgi verildiğini de sanmıyorum. Orada tahrik eden biz değiliz, yasayı çıkaranlardır toplumu tahrik edenler. Siz silahla ateş edene bir yıl, sapanla taş atana iki yıl verirseniz bu toplumu tahrik edersiniz. Ayrıca telefonların dinlenmesi, kişilerin gözaltına alınması, bunların yapılması doğru değil. Kötü niyetli müfettişlerin aklanmasına yönelik düzenlemeler de var. Biz demokrasiyi, insan haklarını istiyoruz, Anayasa'ya aykırı uygulamalar istemiyoruz. Almanya'da, Fransa'da, Amerika'da insan hakları için tanınan yetkiler neyse aynısını Türkiye'de istiyoruz' dedi.

Kılıçdaroğlu, Bank Asya ile ilgili olarak 'Hiç kimsenin Türkiye'de can ve mal güvenliği yoktur. Herkesin bunu bilmesi lazım. Bank Asya bunların tipik bir örneğidir can güvenliği ile ilgili ' diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0