Görüş Bildir
Haberler
‘Davutoğlu'na Sormak İsterim, İki Canlı Bomba Ellerindeki Listede Var mıydı Yok muydu?’

‘Davutoğlu'na Sormak İsterim, İki Canlı Bomba Ellerindeki Listede Var mıydı Yok muydu?’

Onedio Medya
13.10.2015 - 20:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Davutoğlu'na sormak isterim. O iki canlı bomba ellerindeki listede var mıydı yok muydu? Bir yönetici başarısızlığına gerekçe üretmeye başlamışsa, yönetme erkini kaybetmiştir' dedi. Kılıçdaroğlu, istihbarat konusunda ise eleştirilerini sürdürerek, 'IŞİD'i telaffuz etmekten korkuyorlar. Ya yeni eylemler yaparsa diye korkuyorlar çünkü istihbarat zafiyeti var. MİT gerçek görevini yapmıyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

'Annelere bu acıyı yaşatanlara lanet olsun'

İlk anda Diyarbakır saldırısı gibi sandım, sonra daha vahim bir tablo olduğunu gördüm. Saldırı sonrasındaki konuşmam, hayatımda yaptığım en zor konuşmalardan biriydi. Ölen gençlik kolları üyelerimizin aileleriyle bir aradaydık, huzur istiyorduk. Ölen gençlerin babaları Türkiye için bedel ödendiğinin farkında ama annenin acısı başka. Annelere bu acıyı yaşatanlara lanet olsun, bunlar da insanlık insan sevgisi var mı acaba?

'Gerçekleri öğrenme hakkımız yok mu?'

IŞİD ile işbirliği yapan bir örgüt ismi bana geldi, o ismi Sayın Başbakan'a verdim. Neden bu dosyalara gizlilik kararı konuyor, bizim gerçekleri öğrenme hakkımız yok mu?

(Korkuyor musunuz sorusu üzerine) Korkmuyorum, korkarsak terör örgütüne hizmet etmiş oluruz, buna teslim olmayacağız. Bu ülkede neden korkacağız biz. Üstümüze düşeni yaparsak bütün bunları aşarız. Türkiye güçlü bir ülkedir ama Türkiye'de bir yönetim boşluğu var. Bütün sıkıntımız bu.

'Bakanların görevi bırakması lazım'

Bu işte asıl sorumlu hükümettir, ülkeyi yöneten bürokratları atayan onlar. Varsa bir sorun kimin önlem almadığını o sorumluyu bulursunuz; yargı önüne çıkarırsınız. Sorumlu İçişleri Bakanı, Adalelt Bakanıdır. Görevlerini bırakmaları lazım.

Kılıçdaroğlu, CNN Türk ve Kanal D ortak canlı yayınında konuştu

'O iki canlı bomba ellerindeki listede var mıydı yok muydu?'

Davutoğlu'na sormak isterim. O iki canlı bomba ellerindeki listede var mıydı yok muydu? Varsa daha büyük bir felaket var. 

'Kitaba bomba muamelesi yaptılar'

Canlı bomba listesi var ama eylem yapmadan tutuklayamayız diyor. Ahmet Şık bir kitap yazdı cezaevine atıldı. Kitaba bomba muamelesi yaptılar. Böyle onlarca örnek var. Bir yönetici başarısızlığına gerekçe üretmeye başlamışsa, yönetme erkini kaybetmiştir. Bizim iyi bir yönetme, bütün vatanadşları kucaklayan bir yönetime ihtiyacımız var. 

'İstihbarat elamanlarına gazetecileri takip edin derseniz ülke bu duruma gelir'

Bizim ne işimiz var Ortadoğu'da. Bugün yaşananların sebebi yüzde 99.9 bu. Siz istihbarat elamanlarına gazetecileri takip edin derseniz ülke bu duruma gelir. 

'Yeni eylemler yaparsa diye IŞİD'i telaffuz etmekten korkuyorlar, çünkü istihbarat zaafiyeti var'

IŞİD'i telaffuz etmekten korkuyorlar. Ya yeni eylemler yaparsa diye korkuyorlar çünkü istihbarat zafiyeti var. MİT gerçek görevini yapmıyor, başka işlerle uğraşıyor. Bütün MİT’i kastetmiyorum. Orada bir grup sadece iktidar partisine hizmet ediyor.'

Bahçeli'nin görüşme talebini geri çevirmesi: 'Randevu istemeyeceğim de ne yapacağım?'

MHP’ye çağrı yaptık, ülkem adına bu talepte bulundum. Ülkem adına, bize oy vermiş 11 milyon vatandaşım adına talep ettim. İnsanlar ölüyor, bombalar patlıyor, gencecik çocuklar şehit ediliyor. Ben randevu istemeyeceğim de ne yapacağım? Sayın Davutoğlu davet etti, hay hay dedim. Bu zamanda bir araya gelmeyeceğiz de ne zaman geleceğiz. Siyasette yeni bir süreci başlatmamız lazım. Siyaset kavga alanı değildir. Bir araya gelerek her şeyi konuşabilmeliyiz.

'Demirtaş ile Cuma görüşebiliriz'

HDP görüşmeyi kabul etti. Gün de verdiler. Perşembe dediler ama benim 3-4 hafta önceden belli olan bir programım vardı. Sayın Demirtaş’ın da takvimi uygunsa biz Cuma günü görüşmeyi önereceğiz.

'Türkiye bunu hak ediyor mu? '

Suriye’de sorun yoktu. Düğmeye Türkiye bastı. Büyük devletlerin bölgeye gelmesi normal. Ortadoğu’da güç sahibi olmak istiyorlar. Şimdi Türkiye hiçbir şey yapamıyor. ‘Gücümüzü test etmeye kalkmasınlar’ diyordu Davutoğlu, Artık o cümleyi kuramıyor. Uçağınızı düşürdüler, askerinizin başına çuval geçirdiler, Konsolosluğunuzu bastılar. Türkiye bunu hak ediyor mu? 

Tüm radikal gruplar orada, hücreleri Türkiye’de. Yanlış yapıyorsunuz dedik. En sonunda Ankara’daki olay başımıza patladı.

'Ortadoğu'da verilen her silah bize geri dönüyor'

Cumhurbaşkanının ne söylediği beni ilgilendirmiyor. Başbakan söylerse bakarım... Ortadoğu’da verilen her silah bize geri dönüyor... Bizim buradan TIR’larla gönderdiğimiz silahlar da bize döndü. 

Rusya'nın hava sahası ihlali: 'Hiçkimse kendi hava sahasına başka bir ülkenin uçağını görmek istemez'

Hiçkimse kendi hava sahasına başka bir ülkenin uçağını görmek istemez. Rusya’da bunu kabul etti, hata olduğunu söyledi. Bir kavganın olmaması bence olumlu bir sonuç. Rusya’nın Suriye’de bulunması, zaten Suriye’nin daveti üzerine olan bir şey. Suriye’nin Rusya için ne kadar önemli olduğunu da biliyoruz. Biz Ortadoğu’ya mal satardık. Bütün bunlarla ilişkilerimiz bozuldu. En büyük zararı iş dünyası gördü.

'Terör yoluyla bir hakkın elde edilmesi mümkün değil'

PKK’nın silahlarını teslim etmesi lazım. Terör yoluyla bir hakkın elde edilmesi mümkün değil. Türkiye kendi sorununu çözebilecek kapasitededir. Teslim olacaklar. Tüm sorunlarını çözer Türkiye. Hükümetin PKK ile ne görüşme yaptığını bilmiyoruz. Birinci sınıf demokrasiyi getirir, insan haklarına saygıyı getirirseniz çözülmeyecek sorun yok. Bu sorunu ancak ve ancak CHP çözer.

'Gizli ajandanız olmayacak'

4 temel kritere uyacaksınız. Samimi ve dürüst olacaksınız. Gizli kişisel bir ajandanız olmayacak. Halka hesabını veremeyeceğiniz vaatlerde bulunmayacaksınız. Bu sorunu parlamentoda çözüp halka bilgi vereceksiniz. Bunlar yanlışı burada yaptılar. İlk düğme yanlış iliklendi.

Bahçeli'nin koalisyon açıklaması

Bu güzel bir şey. Uzlaşma kültürüdür bir anlamda demokrasi. Sayın Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri için bize geldiğinde MHP ile görüşmelerini, bizimle koalisyonun zor olabileceğini iki kez söyledim.

Huzur içinde bir seçime gidelim. Düşünerek sandığa gidelim. Bu tabloyu yaratanların, 7 Haziran sonrasında hükümet kuramayanları demokratik yoldan cezalandıralım. Davutoğlu’na şunu söyledim: Siyasi partilerin çözüm üretme becerilerin olmadığına yönelik bir kaygı oluştu toplumda ve bu çok tehlikelidir. Bunun faturası siyasilere çıkar. Demokrasi çok önemlidir. Ama demokrasi aynı zamanda bir dayatma kültürünü barındırmaz. ‘Hep benim dediğim olacak’ anlayışı demokrasi değildir. 

'13 yıldır iktidardalar. Bu ülkenin hangi temel sorununu çözdüler?'

Darbeler döneminin bittiğini düşünüyorum. Endişem vatandaşın siyasete güven duymaması. Vatandaş “bizi sandığa neden götürüyorsunuz?” diye soruyor. Vatandaşın ‘neden koalisyon kurmadınız’ ‘neden seçim hükümeti’ sorularını Davutoğlu’na sorması lazım. “400 vekili vermediniz bak kaos çıktı” diyorlar. ‘CHP’ye oy vermeyin dolar, faiz fırlar’ diyorlardı. Hepsi kendi dönemlerinde oldu. 13 yıldır iktidardalar. Bu ülkenin hangi temel sorununu çözdüler? Tam tersine yeni sorunlar ortaya çıkardılar.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0