Görüş Bildir
Haberler
'Çuval Geçirme' Olayıyla İlgili İddianame Kabul Edildi

'Çuval Geçirme' Olayıyla İlgili İddianame Kabul Edildi

ATKN
22.12.2014 - 17:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da 2 ABD askerinin başına çuval geçirdikleri iddia edilen 13 kişi hakkında 1 yıl 8 aydan 10 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Fatih'te iki ABD askerinin başına çuval geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınarak serbest bırakılan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 13 kişinin, 1 yıl 8 aydan 10 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması istemiyle hazırlanan iddianame İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral'in hazırladığı 5 sayfalık iddianamede, ABD donanması bünyesinde asker olarak görev yapan ve turistik amaçlı İstanbul'a gelen iki askerin, gemi İstanbul'a yanaştıktan bir süre sonra gemiden ayrılarak İstanbul'un turistik yerlerini gezmek istedikleri kaydedildi.

İddianamede, askerlerin gezmek için Fatih'te Sirkeci İskelesi'ndeki şehir hatları vapuruna gittikleri, ABD savaş gemisinin Türkiye'ye geldiğini haber alan şüphelilerin, daha önceden organize olarak savaş gemisinden çıkan ABD askerlerini takip ettikleri vurgulandı.

TGB üyelerinin, takip ettikleri ABD askerlerini tartakladıkları ve başlarına çuval geçirmek istedikleri ifade edildi.

Şüphelilerin, '2003 yılında Irak'ın Süleymaniye kentinde ABD askerleri tarafından Türk askerlerinin kafasına çuval geçirilerek Türk ordusunun manevi şahsına hakaret edilmesine duydukları tepki nedeniyle söz konusu ülkeye ait donanmanın Türkiye'ye gelmesine karşı tepki olarak eylemi gerçekleştirdiklerini' beyan ettikleri öğrenildi.

Hazırlanan 5 sayfalık iddianame, İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi, mahkeme yaptığı inceleme sonucu iddianameyi kabul etti.

İddianamede, TGB Başkanı Çağdaş Cengiz'in de aralarında bulunduğu 13 şüphelinin, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek' suçundan 9 ay ile 4,5 yıl, 'basit yaralama' suçundan 4 ay 1 yıl, 'hakaret' suçundan 3 ay 2 yıl ve 'mala zarar verme' suçundan da 4 ay 3 yıl olmak üzere toplam 1 yıl 8 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İsmail Özdemir - Murat Kaya - Muhammed Enes Can, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0