Görüş Bildir
Haberler
'Cüneyt Çakır, Bence İyi Bir Seçim'

'Cüneyt Çakır, Bence İyi Bir Seçim'

Batuhan
19.02.2014 - 14:34

'Cüneyt Çakır, Bence İyi Bir Seçim'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray ile oynanacak derbi maçta takımına güvendiğini söyledi.

Bilic, Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, Galatasaray’ın iç sahada çok iyi bir performans sergilediğini hatırlatarak, “Biz takım olarak çok iyi durumdayız. Galatasaray kendi sahasında çok iyi bir seri yakalamış durumda. Bursaspor ve Eskişehirspor’a karşı çok iyi ve enerjik oynadılar ama dış sahada aynı şekilde etkili oynayamıyorlar. Sıkı bir maç olacak. İyi bir seri yakaladık, açıkçası ben gayet iyimserim. Orada iyi bir iş çıkaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Zorlu maç öncesi sakat futbolcuların durumunu da değerlendiren tecrübeli teknik adam şunları kaydetti:

“Veli, Gökhan Töre, Tolga ve Oğuzhan’ın durumu şu an belirsiz. Özellikle Oğuzhan oynamazsa bizim adımıza can sıkıcı bir durum olur, çok önemli bir oyuncu. Sağlık ekibinden aldığım bilgiye göre geride kalan haftalarda bizimle birlikte çalışamayan bazı futbolcular yarın takıma katılacak, umarım cumartesi günü bu futbolculardan bazılarını kullanabiliriz. Fakat sahaya çıkacak 11, her ne olursa olsun elinden geleni yapacaktır.”

Taraftarlar için uygulanan deplasman yasağının futbolun atmosferini olumsuzu etkilediğini öne süren Bilic, “Bursa’da oynadığımız maçın ardından da, Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerinin sonunda da dile getirdim. Büyük maçlarda atmosfer çok iyi oluyor ama deplasmanda taraftar olmaması büyük eksiklik. Her şeye rağmen güvenliği sağlamanın tek yolu buysa, yapacak bir şey yok demektir” diye konuştu.

Türk Telekom Arena’da taraftarlarının yanında olamayacağını ama rakip sahaya Galatasaray’ın bir puan önünde çıkacaklarını da vurgulayan teknik direktör Bilic, “Derbi maça Galatasaray’ın puan olarak üzerinde çıkmak tabii ki önemli. Şunu belirtmek isterim; biz her maça ayrı odaklanıyoruz. En büyük avantajlarımızdan biri dinlenmek için yeteri kadar zamanımız oldu. Uzun bir maratonun içindeyiz, inişler çıkışlar olabilir. Her anlamda çıkıştayız, kalite olarak daha iyi durumdayız. Ligde de konum olarak geçmişe nazaran daha iyi durumdayız. Odaklanmamızı yüksek tutup sıkı çalışmalıyız, düşüşe geçmekten ancak böyle kurtulabiliriz” diye görüş belirtti.

HAKEM HATALARI

Hakem hatalarına da değinen tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti:

“Hakemlerin yaptığı hatalar bazen kazandırır, bazen kaybettirir. Futbolda bunlar olabiliyor ama oyuncularımın saha içindeki tavırlarından memnunum, onlarla gurur duyuyorum. Beşiktaş futbolcuları saha içinde çok kibarlar, hakeme ölçülü ve dürüst davranıyorlar ve gayet sportmenler. Bursaspor maçında Ersan için verilen karar çok ağırdı. Medical Park Antalyaspor maçında ise hakem Burak Yılmaz’ın attığı dirseği göremedi. Derbiyi Cüneyt Çakır yönetecekmiş. Kendisi Türkiye’nin en iyi hakemi. Umarım adil bir yönetim sergiler, bence iyi bir seçim.”

“HAYATIM BOYUNCA 1 PUAN İÇİN OYNAMADIM”

Galatasaray maçına kazanmak için çıkacaklarının altını çizen Bilic şöyle konuştu:

“Hayatım boyunca 1 puan için oynamadım. Bu maçta da 1 puan için oynamayacağız, oyun planımızda bir değişiklik yok ve olmayacak. Geride kalan 21 maçı nasıl oynadıysak, Galatasaray maçına da aynı şekilde çıkacağız. Galatasaray, Chelsea maçını bizden önce oynasaydı, avantajımıza olabilirdi çünkü zihinsel ve fiziksel olarak yorgun olacaklardı ama derbiyi önce oynuyoruz, onlar için iyi bir zamanlama. Galatasaray için dezavantaj teşkil edecek bir durum yok.”

Ligin ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan derbide kendilerine asıl darbe vuran unsurun mağlubiyet olmadığını vurgulayan Hırvat çalıştırıcı, “İlk yarıdaki maçta bize esas darbeyi vuran kaybetmek değil aldığımız ceza ve yaşanan olaylar olmuştu. İlk derbide zaten kaybetmemize rağmen büyük bir oranda üstündük. Bu derbiye tabii ki zihinsel olarak da hazırlanıyoruz fakat cumartesi günü sonuç ne olursa olsun, Medical Park Antalyaspor maçında yine diri bir Beşiktaş göreceksiniz. Ben hayatımın hiç bir döneminde umutsuz olmadım. Geldiğim ilk günlerde medya tarafından yaratılan baskılı ortam takımı olumsuz etkiliyordu, bu yüzden biraz gergindim. Takıma yeniden öz güven aşılamam gerektiği için rahat değildim. Şimdi ben de takımda iyi ve rahat durumdayız. Beşiktaş ailesinin havası tamamen değişti” şeklinde görüş belirtti.

Slaven Bilic, Kardemir Karabükspor’a kiralanan Eneramo için de “Çok beğendiğim bir oyuncu” diyerek açıklamalarını şöyle noktaladı:

“Eneramo’yu sakat olmasına rağmen ben istedim, kendisi çok beğendiğim bir oyuncu. Transferi yaptıktan sonra yabancı futbolcu kuralı değişince elden çıkarmak zorunda kaldık. Ayrıca Hugo Almeida da çok iyi gidiyordu. Eneramo sabır gösteremedi, bu da bize zorluk yarattı. En nihayetinde bizim oyuncumuz, goller atıyor olmasından dolayı son derece mutluyuz.”

Radyospor

Kaynak: http://www.radyospor.com/Futbol/17380...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın