Görüş Bildir
Haberler
'Cumhurbaşkanlarımızı Feda Ettirmeyeceğiz'

'Cumhurbaşkanlarımızı Feda Ettirmeyeceğiz'

Batuhan
17.05.2015 - 14:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ‘’Kendi ülkelerinde idamı yasaklayanlar, Mısır’daki idamla ilgili sessiz kaldılar. Sıfat olarak kullandıkları yüzde 52 oy alan Mursi’yi idam ediyorlar haberi bir atıftır, bir algı operasyonudur. Aynı şekilde her zaman söylüyorum, ‘Hacı Cumhurbaşkanı’ diye rahmetli Turgut Özal’a 9 sütundan manşet yapmışlardı. Biz bunlarla alakalı hiçbir tehdide, hiçbir şekilde şantaja boyun eğmeyeceğiz. Ne 11. Cumhurbaşkanımızı ne de 12. Cumhurbaşkanımızı AK Parti’den seçildi diye feda etmeyeceğiz’’ dedi.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri Terzi ve Konfeksiyoncular Odası’nın ‘Terzi Köy’ Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Toplantı girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yıldız, Mısır eski Cumhurbaşkanı Mursi’ye verilen idam cezasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, ‘’Verilen idam kararı, Mısır’ın hem İslami hem de insani verdiği en büyük sınavlardan birisidir. Mısır sadece bu sınavı kaybetmekle kalmadı. Fok balıklarının alabalıklara ve nesli tükenen fillere hassasiyet gösteren bir kısım insanlık sınıfta kaldı. Kendi ülkelerinde idamı yasaklayanlar, Mısır’daki idamla ilgili sessiz kaldılar. Sıfat olarak kullandıkları yüzde 52 oy alan Mursi’yi idam ediyorlar haberi bir atıftır, bir algı operasyonudur. Aynı şekilde her zaman söylüyorum, ‘Hacı Cumhurbaşkanı’ diye rahmetli Turgut Özal’a 9 sütundan manşet yapmışlardı. Biz bunlarla alakalı hiçbir tehdide, hiçbir şekilde şantaja boyun eğmeyeceğiz. Ne 11. Cumhurbaşkanımızı ne de 12. Cumhurbaşkanımızı AK Parti’den seçildi diye feda etmeyeceğiz. Onlar kefenlerini giyerek yola çıktılar. Ama demokrasi adına seçimlerle iş başına gelmiş olan ve halkın oylarıyla işbaşına gelen Cumhurbaşkanlarımızı bu tarz feda ettirmeyeceğiz. Bu tür algı operasyonlarıyla uğraşacaklarına Türkiye’nin kalkınmasına, Türkiye’nin gülmesine katkı koymaya çalışsalar daha iyi olur. Sayın Menderes’in vefatıyla alakalı o anki çevirdikleri filmler, bugün teknolojik bir takım yapılarla beraber ancak şekil değiştirmiş bulunuyor. Zihinde bir değişim söz konusu değildir. Biz Mursi’nin idamının müftüden döneceğine inanıyoruz. En azından Mısır’ın kaybettiği insanlık sınavını müftünün iade edeceğine inanıyoruz’’ diye konuştu.

‘’

IRAK, PETROL SATARSA, NORMALLEŞİR’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak petrolleriyle ilgili olarak da, ‘’Bildiğiniz gibi daha önce de bahsetmiştik. Şahıslar, şirketler, ülkeler öngörülerinde isabet ettirebildikleri kadar başarılı olabilirler. Türkiye Irak’la ilgili bir teşhis koymuştu. Buna göre, ne kadar ham petrolü ülke dışına çıkarırsa, Irak o kadar çabuk normalleşecektir, diye. Hamdolsun bunda isabet ettirdiğimizi, yalnızca bölge değil, aynı zamanda aynı zamanda ABD bir kısım tereddütlerine rağmen, şu anda bunu teyit etme durumunda kaldı. Çünkü biz doğruyu yapmıştık’’ şeklinde konuştu. Irak’tan petrol alımıyla ilgili olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Yıldız, şunları söyledi: ‘’Yaklaşık 2 bin 300 varille başlayan bir önceki yılın Mart ayında, şu anda 650 bin varile ulaşmış durumda. 650 bin varil, Irak’ın toplam 2,7 milyon varil ihracatının çok önemli bir kısmı. Hedefimiz 1 milyon varilin üzerine çıkmaktır. Hem 40 hem de 46 inçlik 2 borudan da bu ham petrolü akıtmaktır. Biliyorsunuz buradan hem Bağdat’ın hem de Erbil’in petrolleri akıyor. O açıdan oranın ayrısı gayrısı yok. Bütün gelir, Irak halkının tamamına aittir. Türkiye bu anlamda Irak’ın siyasi bütünlüğüne de her zaman olduğu gibi saygı ve nezaket göstermektedir. Hazar petrolleri ve doğalgazıyla alakalı, Türkiye akımı bunlara mani olmayacaktır. Başından beri bunu söylüyoruz. Kısa sürede birbirine rakip görünse de orta ve uzun vadede Hazar petrolü ve gazında birbirine rakip olmayan projelerden bahsediyoruz. O yüzden Türkiye’nin gerek kendi ihtiyaçları, gerekse bölgenin ve Avrupa Birliği ülkelerinin ihtiyaçlarının taçlanmasıyla alakalı pozitif tutumumuzu devam ettireceğiz.’’

Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ - Doğan BİLMEZ / KAYSERİ, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0