Görüş Bildir
Haberler
'Cumhurbaşkanı Hukuk Devletinin Çiğnenmesi Gerektiğini Bütün Dünyaya Haykırdı'

'Cumhurbaşkanı Hukuk Devletinin Çiğnenmesi Gerektiğini Bütün Dünyaya Haykırdı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kaymakamlarla yaptığı toplantıdaki konuşmasını eleştirerek, 'Hukuk devletini koruyacağına, anayasal olarak yemin etmiş olan sayın Cumhurbaşkanı hukuk devletinin çiğnenmesi gerektiğini açık mikrofonlardan bütün dünyaya haykırdı. Kaymakamları hukuk dışına çıkın talimatı ile görevlendirilmiş olması çok endişe verici' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke MYK sonrasında, yeni göreviyle ilk basın açıklamasını yaptı. 'Biz özgürce konuşacağımız toplantılar yapacağız. Türkiye'de basın özgürlüğünü bu kadar sınırlandığı çok sevgili Can Dündar ve Erdem Gül'ün bugün ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Türkiye'nin gündemine yeni bir ağırlık ile düştüğü bugünde, farklılıklarımızı konuşarak yapacağımız toplantıların ilkini yapıyor olmaktan heyecan duyuyorum' dedi.

'Neden kentlerin silah deposuna dönülmesine müsaade edildi?

'Neden kentlerin silah deposuna dönülmesine müsaade edildi?

Böke, 'Bir kez daha içimizi yakan Diyarbakır Sur'da, Türkiye'de güvenliği sağlamak için çaba sarf eden çok değerli güvenlik görevlilerimizden 3'ünü şehit verdiğimiz haberi ile bugüne devam ediyoruz. Her gün içimiz yanıyor. Bu acı tablonun son bulması için MYK'da gündem değerlendirmesi yaptık' dedi. Terör konusunda Milli Eğitim eski Bakanı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in yaptığı açıklamalara değinen Böke, 'Sayın Başbakan, İçişleri Bakanı elinizi kolunuzu bağlayan neydi? Neden kentlerin silah deposuna dönülmesine müsaade edildi? Türkiye çözüm süreci adı altında bir ikinci yolla AKP sürecini de yaşadı. Şeffaf olmayan, toplumu dahil etmeyen. Bu ikinci yol da çöktü. CHP bir üçüncü yol öneriyor. Toplumsal barışı, siyasi zeminde inşa etme gerekliliğini anımsatıyor' diye konuştu.

CHP'den üçüncü yol önerisi

CHP'den üçüncü yol önerisi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Böke, 'CHP bu üçüncü yol ile toplumsal uzlaşma komisyonunun Meclis'te kurulduğu, bu komisyonun barışı toplumsallaştıracak adımları barındıracak şekilde sivil toplum kuruluşlarından oluşan ortak akıl heyetleri ile çalışacağı bir yapının acilen kurulması gerektiğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu sorunda kamu düzeni sağlanmalı. Devlet, bunu hukuk içerisinde yapmalı' dedi.

'Kaymakamlara 'mevzuatlara uymayın' diyen yaklaşım, Türkiye'de hukuku ayaklar altına almaktadır'

'Kaymakamlara 'mevzuatlara uymayın' diyen yaklaşım, Türkiye'de hukuku ayaklar altına almaktadır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kaymakamlarla yaptığı toplantıdaki konuşmasını eleştiren Böke, 'Hukuk devletini koruyacağına, anayasal olarak yemin etmiş olan sayın Cumhurbaşkanı hukuk devletinin çiğnenmesi gerektiğini açık mikrofonlardan bütün dünyaya haykırdı. Kaymakamları hukuk dışına çıkın talimatı ile görevlendirilmiş olması çok endişe verici. Türkiye hukuk devleti olmak zorundadır. En temel koruyucusunun da Cumhurbaşkanı olması gerekir. Aynı zamanda ettiği yemine sadık kalma ile de yükümlüdür. Ettiği yeminin önemli bir kısmını da mevzuatlara uyulmasını sağlamaktır. 'Kaymakamlara 'mevzuatlara uymayın' diyen yaklaşım, Türkiye'de hukuku ayaklar altına almaktadır. Bu kabul edilemez. Sayın Başbakana, İçişleri Bakanına sormak istiyorum; Cumhurbaşkanının mevzuatları hiçe sayın diyen bu talimatı ile ilgili görüşleri nedir?' diye konuştu. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
11
7
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dindar Yumurta

Anayasa o'da ne! Yiyebiliyor muyuz?

Aci Patlıcan

Chp ile hdpyi niye ayiriyorki bu meclis ayri grup odalari ayri salonlar falan bosuna hepsini ayni yere koysunlar zaten ayni teraneyi okuyorlar. Yahu su chpde... Devamını Gör

Aci Patlıcan

Teroristlerw ataturkun kurdugu oluncede bizlere biraktigi bizlerinde oylarimizla basimiza geçirdiğimiz sayin Cumhurbaskanimizin dedigini anlamayan akil fukar... Devamını Gör