Görüş Bildir
Haberler
'Çorum Valiliği Ramazan'da Yemekhaneyi Kapattı'

'Çorum Valiliği Ramazan'da Yemekhaneyi Kapattı'

Batuhan
08.07.2015 - 12:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Çorum Valiliğinin yemekhanesinin Ramazan boyunca kapalı olmasıyla ilgili soru önergesi verdi.

Kenanoğlu, İçişleri Bakanı Sayın Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması talebiyle verdiği önergede, “Çorum katliamını anma programı için 3 Temmuz’da gittiği kentteki halk toplantılarında, Çorum Valiliği yemekhanesinin kapalı olduğu bilgisini aldığını” ifade etti.

“Çorum Tarım İl Müdürlüğünün Nisan ayında yaptığı denetlemede yemekhanede bazı eksiklikler tespit edilmiş ve boyanması gerektiğine karar verilmiştir. Ancak Nisan ayında yapılması gereken boyama işlemi Ramazan ayına ertelenmiş, Ramazan ayında bina bakıma alınmış ve boyama işlemi 2 gün sürmüştür. İçerisinde, Tapu müdürlüğü, Kadastro, Sosyal Hizmetler, Bayındırlık, Milli Emlak, Defterdarlık, Göç Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü bölümlerinin de bulunduğu ve yaklaşık olarak 500 kişinin yemek yediği yemekhane yapılan bakım onarım çalışmalarından sonra tüm itirazlara rağmen tekrar hizmete açılmamıştır.”

Kenanoğlu, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  • Yaklaşık 500 kişinin yemek yediği yemekhane tamir bakım işlemleri bittiği halde neden tekrar hizmete açılmadı?

  • Eğer çalışanlara söylendiği gibi Ramazan ayı nedeni ile kapatılmış ise, her çalışanın oruç tuttuğu bilgisine nasıl ulaşıldı?

  • Valilik yemekhanesi kapatıldıktan sonra, oruç tutmayan çalışanların öğlen yemeği haklarının nasıl iade edilmesi düşünülüyor?

  • Çorum Valiliğinin bu keyfi tutumuna karşı nasıl bir yaptırım uygulanması düşünülüyor?

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0