Görüş Bildir
Haberler
'Çocuklarımı Kurtarmak İstedim, Başaramadım'

'Çocuklarımı Kurtarmak İstedim, Başaramadım'

Deniz Gök
03.09.2015 - 21:03 Son Güncelleme: 04.09.2015 - 00:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün sabah Bodrum kıyılarına cansız bedeni vuran üç yaşındaki mülteci çocuk Aylan'ın babası Abdullah Kurdi yaşadıkları faciayı anlattı.

Ailesiyle birlikte Türkiye üzerinden Yunanistan'a gitmeye çalışırken teknenin batması sonucu ölen 12 Suriyeli mülteciden biri olan Suriyeli çocuk Aylan Kurdi'nin sahildeki cansız bedenini gösteren fotoğraflar bütün dünyada büyük infial yaratmıştı.

Aylan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi, faciada kaybettiği iki oğlu ve eşinin cenazelerini almak için geldiği Muğla Adli Tıp Kurumu’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kurdi 'Çocuklarımı son kez görmek ve sonsuza kadar onların yanında kalmak istiyorum' dedi.

Kobani’de berberlik yaptığını açıklayan Kurdi, savaş nedeniyle 4 yıl önce ailesi ile birlikte Türkiye’ye yerleştiğini söyledi. Bodrum’a 10 gün önce geldiğini açıklayan baba Abdullah Kurdi, “Savaştan dolayı kaçıp geldiğimiz Türkiye’de, bütün dünyanın bizi görmesini ve duymasını istiyoruz. Ben böyle bir acı yaşadım. Başka insanların yaşamaması için bu açıklamayı yapıyorum' dedi.

'Birer birer öldüler'

Kendisi de teknede olan Kurdi olayın gelişmesini şöyle anlattı:

'İnsan kaçakçısı bizi bir Türk'e götürdü. Tekneyi kullanan kişi de dahil 13 kişiydik. 4-5 dakika denizde gittikten sonra bu kişi dalgaların büyüklüğünü görünce suya atlayarak kaçtı. Ben tekneyi kullanmaya çalıştım, ama büyük bir dalga tekneyi vurdu. O zaman olanlar oldu. Çocuklarımı ve karımı tutmaya çalıştım, ama başaramadım. Birer birer öldüler.'

"Onlar dünyanın en güzel çocuklarıydı"

"Onlar dünyanın en güzel çocuklarıydı"

Fotoğraf: Nilüfer Demir / DHA

Baba Kürdi, çocuklarına ne kadar düşkün olduğunu şu sözlerle anlattı: 'Onlar dünyanın en güzel çocuklarıydı. Herkes için çocuğu dünyanın en değerli şeyi değil midir? Onlar muhteşemdi. Oynamak için her sabah beni uyandırıyorlardı. Bundan daha güzel ne olabilir ki? Her şey bitti'

Ablasının Kanada’da olduğunu ve bu haberler çıktıktan sonra Kanada hükümetinden ülkeye gelebileceği yönünde teklif aldığını belirten Kurdi; 'Ama bu saatten sonra gitmek istemiyorum. Cenazeleri Şanlıurfa Suruç ilçesi, oradan da Kobani'ye götüreceğim. Ben de bundan sonra yaşamımı orada sürdüreceğim' dedi. Kurdi, ailesinin mezarının başında oturup acısını hafifletmek istediğini ifade etti.

Faciada, 4 kişilik aileden sadece baba Abdullah Kurdi hayatta kaldı

Karikatüristler küçük Aylan’ı resmetti

Cansız bedeni kıyıya vuran üç yaşındaki Aylan'ın fotoğrafı sosyal medya ve dünya basınında infial yaratırken,  Twitter'da #KiyiyaVuranInsanlik etiketiyle 125 binden fazla tweet atıldı.

Dünyanın çeşitli bölgelerinden çok sayıda karikatürist, Aylan'ın hafızlardan silinmeyecek o görüntüsünü resmetti. Çizilen karikatürlerden bazıları şöyle:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
0
0
0
0
0
0