Görüş Bildir
Haberler
'Çıkan Sonucu Bir Başarısızlık Olarak Görmemek Gerekli'

'Çıkan Sonucu Bir Başarısızlık Olarak Görmemek Gerekli'

adem kara
31.03.2014 - 12:52

Kılıçdaroğlu iddialara yanıt verdi

İstifa edeceği yolundaki söylentileri, 'Saçma, asparagas' olarak değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden çıkan sonucu başarısızlık olarak değerlendirmediğini belirtti. KılıçdaroğluAKP seçmenine hitap etmeye çalıştıklarını; ama bunun bir günde kucaklaşmaya dönüşemeyeceğini söyledi.

Seçim sonuçları ile ilgili ilk değerlendirmesini Hürriyet’ten Şükrü Küçükşahin'e  yapan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Tabiki gereken değerlendirmelerimizi yapacağız, yanlışlar doğrular neler ortaya çıkaracağız. Ancak çıkan sonucu bir başarısızlık olarak görmemek gerekli.'

  • Temel sorun birbirimizi dinlemekten uzaklaştık. AKP’liler bize kulak tıkadı, ne söylediğimizi dahi dinlemiyorlar. Bu anlamda ortada bir demokrasi kriz var. Birbirimizi dinlememek üzerine kurulan bir algı var. O kitleler bizi nasıl dinler, üzerinde değerlendirme yapmamız gerekir. 

  • Seçmen bazında ise gerçekten kulak kabartıyor ve dinliyoruz. Biz de anladıklarımız ışığında onlara hitap etmeye çalışıyoruz. Dilimizi o kitlelerin yadırgamayacağı bir şekle dönüştürmeye çalışıyoruz; ama tabii anlaşılan onları birden bire ikna etmek olmuyor. Yani, biz bir şey yaptık ertesi günü kucaklaştık olmuyor. Bunun bir süreç alacağını düşünüyorum.

  • Biz hep kırsaldan dolayı seçimleri kaybediyorduk; ilk kez oralarda da varlığımızı hissettirdik, o nedenle . Sonuçta biz her türlü yanlışı doğruyu doğrumuz tabi ki değerlendireceğiz ve daha iyi olması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.'

Şükrü KÜÇÜKŞAHİN/ANKARA | Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/261...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0