Görüş Bildir
Haberler
'Charlie Hebdo Katliamını Yemen El Kaide'si Üstlendi'

'Charlie Hebdo Katliamını Yemen El Kaide'si Üstlendi'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa’da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Charlie Hebdo saldırısını Yemen El Kaide’si üstlendiği iddia edildi.

AP’ye konuşan Yemen El Kaidesi’nden bir yetkili, “Fransa’daki saldırıyı Yemen El Kaidesi organize etmiştir” ifadesini kullanarak kanlı saldırıyı kendilerinin yaptığını öne sürdü.

Saldırıyı düzenlediği belirtilen ve bugün polisin yaptığı operasyonda öldürülen Kouachi kardeşlerden Şerif Kouachi’ye 2008 yılında Yemen’e savaşçı gönderen bir El Kaide birliğinin içinde yer alması nedeniyle 18 ay hapis cezası verildiği ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Fransız kanalı BFM, bugün öldürülmeden önce Şerif Kouachi’yle konuştuklarını iddia etmiş ve yayınladıkları ses kaydından saldırganın El Kaide bağlantılı olduğunu ve örgüt tarafından Yemen’e gönderildiğini söylediği duyulmuştu.

Yemen El Kaidesi yöneticisi Haris en-Nezari, internetten yayınlanan video kaydında, 'Ey Fransızlar, öncelikle siz Müslümanlara karşı saldırılarınızı durdurun. Vallahi, Allah'a ve Müslümanlara karşı savaştığınız sürece güvende olmayacaksınız' ifadesini kullandı. 

Bazı Fransızların Peygambere küfrettiğini, Allahın askerlerinin de onlara edep ve ifade özgürlüğünün sınırını öğrettini savunan Nezari,  'Allah'ın, Rasulüne yardım etmeyeceğini zannettiler ve Allah'ın hükmünden emin olduklarını hesap ettiler. Allah onlara hiç hesap etmediklerini Müminlerin eli ile verdi' diye konuştu.

Fransa'nın peygamberlere küfrettiğini, dinlere meydan okuduğunu ve Müminlerle savaştığını iddia eden Nezari, 'Onlar için Allah'ın hükmü dışında bir caydırıcılık yok. Bu da öldürülmeleri' ifadesini kullandı.

Nezari, konuşmasında saldırganlara ' Ey mücahitler yüzümüzü ağarttınız. Ellerinize sağlık, keşke sizinle birlikte olsaydım' diye seslendi. 

  • AA ve Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/charlie-hebdo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0