Görüş Bildir
Haberler
Aslan Ailesinin Avukatları: ‘Cezalar Kamu Vicdanını Tatmin Edecek Nitelikte’

Aslan Ailesinin Avukatları: ‘Cezalar Kamu Vicdanını Tatmin Edecek Nitelikte’

ATKN
10.04.2015 - 16:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianameye ilişkin açıklama yapan Aslan ailesinin avukatları, istenilen cezaların ve gerekçelerin kamu vicdanını tatmin edici nitelikte olduğunu belirtti.

Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianameye ilişkin açıklama yapan Aslan ailesinin avukatları, her üç sanık hakkında istenilen cezalar ve gerekçelerinin kamu vicdanını tatmin edici nitelikte olduğunu belirtti.

'Aslan ailesi ve avukatları' adıyla basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada, olayla ilgili iddianamenin hazırlanıp Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği ve şu anda kabul aşamasında olduğu hatırlatıldı.

İddianame hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, 'İddianamede belirtilen her üç şüpheli hakkında istenilen cezalar ve gerekçeleri hukuka uygun olduğu gibi kamu vicdanını da tatmin edecek niteliktedir' ifadesine yer verildi.

Aile avukatlarının bir konuda itirazı olduğunun altı çizilen açıklamada, 'Ailenin avukatları olarak, toplanılması istenilen diğer delillerle birlikte suçluyu kayırmak, suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında ek takipsizlik kararı verilmesinin olayın işleniş şekli ve yerleri göz önüne alındığında yasaya aykırı olduğu, bununla ilgili dosyada ayrıntılı araştırma yapılmasının kamu vicdanı açısından gerektiği kanaatinde olduğumuzdan ek takipsizlik kararına itiraz edeceğimizi belirtiriz' denildi.

Üst sınırdan cezalandırılmaları talep edildi

Açıklamada, iddianamede suç işleme kastının yoğunluğu, suçun işleniş biçimi, işlenmesinde kullanılan araçlar, suçun özellikle toplu taşıma aracı içerisinde gerçekleşmesi, suçun önem ve değeri, işlenen suçun insanların güven duygusuna, toplumun ortak değer yargılarına ve toplumun vicdanına vermiş olduğu zarar ve yarattığı infial nedeniyle sanıkların alt hadden uzaklaşılarak üst sınırdan cezalandırılmalarının talep edildiği bildirildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0