Görüş Bildir
Haberler
'Cesur Yeni Dünya' Müzikal Oluyor

'Cesur Yeni Dünya' Müzikal Oluyor

Onedio Medya
28.08.2015 - 20:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aldous Huxley’nin başyapıtı Cesur Yeni Dünya (Brave New World), şimdi de müzikal oluyor.

Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz aylarda Cesur Yeni Dünya’nın Steven Spielberg tarafından bir mini dizi olarak televizyona uyarlanacağı duyurulmuştu.Şimdi ise, bu önemli eser müzikal olma yolunda.

Huxley’nin 1932’de kaleme aldığı distopik eseri, İngiltere’de Royal & Derngateve Northampton and Touring Consortium Theater Company ortaklığında müzikale dönüştürülerek sahneye aktarılıyor.

Yazıldığı günden günümüze dek etkisi katlanarak artan ve bir bilimkurgu klasiği olarak anılan Cesur Yeni Dünya romanını temel alıp, müzikale uyarlayan kişi ise Dawn King.

Eserin müzikal olması yeterince heyecan verici değilmiş gibi, müziklerinde de Massive Attack ve These New Puritans gruplarının imzası olması ayrıca sevindirici bir durum. Müzikler uğruna daha çok kişinin gidip bu uyarlamayı görecek olması aşikar.

Son derece başarılı isimlerden oluşan müzikal kadrosu ise şöyle: Abigail McKern, William Postlethwaite, Gruffudd Glyn, Olivia Morgan, Scott Karim ve Sophie Ward.

Müzikal, kapılarını ilk olarak Northampton’da açacak. Ardında da İngiltere’nin diğer şehirlerini keşfe çıkacak. Biz Türkiye’de yaşayan Huxley okurları ise ne yazık ki uzaktan izlemekle yetineceğiz. Umarız günün birinde bu müzikal İstanbul’u da ziyaret eder ve bizler de izleme şansına erişiriz.

Çok önemli mesajları bünyesinde barındıran böylesine önemli bir yapıtın, müzikal sahnesinde uyandıracağı yankıyı açıkçası oldukça merak ediyoruz.

Müzikal için hazırlanan tanıtım videosunu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın