Görüş Bildir
Haberler
“Çerkes Ethem Hain Değildir”

“Çerkes Ethem Hain Değildir”

Batuhan
09.11.2014 - 15:51

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’de Çerkes Ethem’in vatan haini olarak tanıtılmasına yönelik eleştirilere, ‘Türkiye’de hiçbir vatansever, resmi ideolojiye kendini kaptırmış 3-5 kişi dışında Çerkes Ethem’e hain diyemez’ dedi.

Bülent Arınç’a, Kafkas Diasporası Oğuz Berk tarafından 'Yılın Siyasetçisi' ödülü verilerek kalpak takıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ile birlikte “8′inci Kafkas Diasporası Yılın En İyileri” ödül törenine katıldı.

Bursa’da Merinos Kültür ve Kongre ve Merkezi’nde, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Arınç, başarısının arkasında Çerkes olan eşinin olduğunu hatırlatarak, Türkiye’de Çerkes Ethem’in vatan haini olarak tanıtılması hakkındaki eleştirilere şöyle yanıt verdi:

“Türkiye’de hiçbir vatansever, resmi ideolojiye kendini kaptırmış 3-5 kişi dışında Çerkes Ethem’e hain diyemez. Çerkes Ethem, gerçekten İstiklal mücadelesinde varını, yoğunu ortaya koymuş bir insandır. Allah rahmet eylesin. 1936’da çıkan yasa veya kararlara rağmen o yargılanıp aklanmayı, milletin vicdanında tertemiz olmayı arzu etmiş. Ama bu bugüne kadar gerçekleşmemiş.”

Arınç, bir meclis araştırma komisyonu kurularak Çerkes Ethem hakkında araştırma yapılabileceğinin sinyalini vererek, “Çerkez Ethem’in ne kadar masum olduğu, milletini seven ne kadar büyük bir vatansever olduğu apaçık ortaya çıkacaktır” dedi.

nediyor

Kaynak: http://nediyor.com/2014/11/09/bulent-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
1
0
0
0
0