Görüş Bildir
Haberler
'Cazın First Lady'si' Diane Schuur CRR'de

'Cazın First Lady'si' Diane Schuur CRR'de

'Cazın First Lady'si' olarak anılan 2 Grammy ödüllü şarkıcı Diane Schuur, uzun aradan sonra CRR Caz Şubatı kapsamında 8 Şubat'ta Türkiyeli hayranlarıyla buluşacak.

Doğum sonrası çıkan bir komplikasyon sonucu görme yeteneğini kaybeden Diane Schuur, StanGetz tarafından Monterey Caz Festivali’nde ‘AmazingGrace’i söylerken keşfedildi.

Cazla tanışması piyano çalan babası ve Duke Ellington, DinahWashington plakları çalan annesi sayesinde olan Schuur, ilk çıkış albümü ‘Deedles’ı 1984 yılında çıkardıktan sonra 13 yıl içerisinde GRP şirketi için ikisi Grammy ödüllü (Timeless and Diane Schuur ve The Count Basie Orchestra) olmak üzere 11 albüm yaptı. Basie Orchestra ile yaptığı çalışma 33 hafta boyunca Billboard caz listelerinde 1 numara olarak kaldı.

AHMET ERTEGÜN’LE DE ALBÜM YAPTI

1991’de ‘Pure Schuur’ adlı albümü modern caz listelerinde 1 numaraya çıkan Schuur’un 1994’te büyük blues ustası B.B. King’le yaptığı ‘Heart to Heart’ ise Billboard listelerine 1 numaradan giriş yapan ilk GRP albümü oldu. Irving Berlin (1988) ve Ella Fitzgerald (1993) gibi efsanelerle Carnegie Hall’da aynı sahneyi paylaşan Amerikalı şarkıcının 1999’da Atlantic’ten çıkan albümü ‘Music Is My Life’ın yapımcılığını efsanevi yapımcı Ahmet Ertegün üstlendi. Concord Records’tan 2001 yılında çıkan bir sonraki albümü ‘Swingin’ For Schuur’da trompetin ustalarından Maynard Ferguson ile ilk kez çalıştı. Bu albümle dinleyicisini büyüleyen Schuur diva statüsüne kavuştu ve bundan sonra ‘Cazın First Lady’si’ olarak anılmaya başladı.

Diane Schuur, kasım 2002’de efsanevi besteci ve söz yazarı Barry Manilow ile bir Hollywood stüdyosunda bir araya geldi. Schuur’un etkileyici sesiyle eşlik ettiği Manilow orijinallerinden oluşan albümün yapımcılığını Manilow ve usta yapımcı Eddie Arkin üstlendi. ‘Midnight’ adlı bu proje , eski moda bir şekilde tüm müzisyenlerin beraber stüdyoya girerek tek seferde kayıt almasıyla yapıldı.

Diane Schuur, geçen haziranda yayımlanan, Frank Sinatra ve Stan Getz’a adadığı son albümünden parçalar ve kariyerinini önemli klasiklerini seslendirmek üzere 8 Şubat Pazar akşamı CRR sahnesinde olacak.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

Kaynak: http://www.crrkonsersalonu.org/?p=con...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0