Görüş Bildir
Haberler
"Cardozo ile Bosingwa, Fenerbahçe Karşısında Forma Giyemeyecek"

"Cardozo ile Bosingwa, Fenerbahçe Karşısında Forma Giyemeyecek"

Batuhan
12.09.2014 - 14:33

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halildhodzic, Fenerbahçe maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

İşte Halilhodzic'in konuşmalarının satırbaşları:

Bu tarz maçların Trabzonspor için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Başkanımız ilk görüşmemizde Fenerbahçe maçından bahsetti. Herkes bir şeyler bekliyor. Bu maç bizim için erken oldu. İki ay sonra olmasını isterdim. Fenerbahçe, şu anda Trabzonspor'dan daha iyi durumda. bu demek değildir ki; Trabzonspor farklı bir şeyler yapamayacağı anlamına gelmez. Fenerbahçe'yi yenmek için her şeyi yapacağız. Trabzonspor, uzun yıllardır başarıları bekliyor. Bir kaç eksik oyuncumuz vardı. Transferin son gününde bazı isimleri aldık. Onlarla selamlaşamadan milli maçlara gittiler. Onlarla yeterince çalışamadım. Ama tabii ki bir şeyler başarmayı deneyeceğiz.

3 oyuncu transfer etmişim; ancak onlarla hiç çalışmamışım. Dünyanın en iyi 11 oyuncusunu transfer etseniz bile hemen anında uyum olacağını düşünmüyorum. Nasıl bir takım oluşturacağımı ben de merak ediyorum. Takımım nasıl bir oyun sergileyecek bilmiyorum. Milli takımdan gelenler gece 2'de 3'te geldiler. Antrenman bile yapamadık. Farklı bir durum ve hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşı karşıyayım. İlk defa 10 gün içerisinde 11-12 oyuncu transferi gerçekleştirdik. Hayal edemeyeceğimiz şeylerle karşılaştım. 3 ay bir zaman bırakmak gerekiyor. Trabzon'u o zaman göreceksiniz. Ama şunu bilmeniz gerekli, bu maç için hiçbir oyuncunun bahane ve eksik göstermeyecek. Bahaneye yer yok. Herkes bir beklenti içerisinde, biliyorum; ben de bir antrenör olarak elimden gelen her şeyi sergiliyorum ve Fenerbahçe'yi yenmek için elimden geleni yapacağım.

Trabzon'u nasıl biliyorsam, Fenerbahçe'yi de o derece biliyorum. Fenerbahçe'nin geçen sezon ki maçlarını analiz ettim. Bazen bir yabancı oynamıyor ama aynı takım. Bizde oyuncuların yüzde 90'ı değişti. Oyuncular geldi; ancak diğer oyuncularla tanışıp idmana çıkmadı. Bu şekilde neden gelişti, anlatmama gerek yok. Biz de biliyorsunuz.

Bu maçta her şey olabilir. Dünya Kupası'nda Almanya'ya karşı oynadık. Soyunma odasında Almanya'yı yenmek istiyor musunuz diye sordum herkes bana tuhaf bir şekilde baktı. Hayatım boyunca oyuncularımı mağlubiliyet için hazırlamam. Eğer kafanızda kazanmak yoksa kazanmanız mümkün değil.Barcelona veya şu an dünyanın en iyi takımı hangisi bilmem ama her zaman galibiyet için sahaya çıkarım. Almanya karşısında yeneceğimize biraz daha inansaydılar yenebilirdik. Bir çok şey maç sırasında kafada oluşuyor. 5 maç peşpeşe böyle hazırlanırsan sonraki maçlara galibiyet için çıkarsın. Bir maçta her şey olabilir.

Bu tarz maçın sizin için, taraftar için ne anlama geldiğini biliyorum. 2-3 sene önce neler olduğunu da biliyorum. Geçen sezon ki maç yarıda kaldı. Çok riskli bir maç. Taraftarlara seslenmek istiyorum. Taraftarlarımız sadece bizi desteklemeye gelsinler. Provakasyon olursa hiç bir şekilde psovakosyana gelmesinler. Sadece bizi desteklesinler. Fenerbahçe, muhtemelen Türkiye'nin en iyi takımı ve onları yenmek istiyorum. 10 maçlarını izledim. Kendi takımım kadar onları da tanıyorum. Herkes Fenerbahçe'yi yenmek istiyor. Bir kaç gündür taktik çalışmalarımızı yapıyoruz. Fenerbahçe'ye karşı nasıl oynayacağımızı planlayoruz. İnce detaylar var. Oyuncularımın dönmesini bekliyorum ve onlarla bunları uygulayacağım. Trabzon'a geldiğimden beri bir uyumsuzluk mu, şanssızlık mı var bilmiyorum ama 3 oyuncunun ayaklarında veya bir yerlerinde kırık var. 5-6 tane de hastalıktan dolayı yararlanamadığım oyuncu var. Bir kaç yardımcı hoca da hastalandı. Samimi söylüyorum, geçen 10 sene de böyle bir şey başıma gelmedi. Son 2 ayda yaşadıklarımı hiçbir zaman yaşamadım. Bunlara rağmen hoca bahane buluyor diyor. Bahane aramıyorum. Biz bu maçı kazanmalıyız. Oynayacak olanlar yüzde yüzünü verecek. Ama bu maçı 2 veya 3 ay sonra oynamak isterdim.

Cardozo ve Bosingwa maç listesinde olmayacaklar. Yarın sağlık kontrolü var. Muhtemelen iyileştiler ama 10 gündür idman yapmayan oyuncuyu listeye alamam. Tekrar bir sakatlık yaşayabilirler. Konstant'ın ufak bir sakatlığı var. Belkalem, Yatabare ve Waris fazlasıyla yorgun. Milli takımlarından gelen futbolcuların gözlerinden yorgunluk akıyor. Kariyerimde böyle bir şey yaşamadım. Bunlara rağmen böylesi bir maçı kaybedemeyiz. Başkana ve taraftarlara karşı sorumluluğum var. Bir galibiyet beni mutlu edecek.

Ekstra bir motivasyon konuşması yapmama gerek yok. Motivasyon gayet açık ve ortada, bunu biraz daha kontrol etmemiz gerekir. Fenerbahçe'nin eski maçlarında izledim. Bir kaç oyuncunun provakasyon edebileceğini gördüm. O yüzden gayet istikrarlı, yerinde agresiflikle, tahriğe düşmeden mücadele etmemiz gerekecek. Duygusal açıdan değil, kontrollü bir oyun sergileyeceğiz. Agresifliği bu anlamda değerlendirmemiz gerekir. Fenerbahçe'nin F'sini oyuncularıma söylediğimde herkesin radar gibi gözü açılıyor. Herkes tetikte. Biraz sakinleşmek gerekiyor.

Bu tarz maçlarda yeterince tecrübeliyim. PSG - Marsilya maçları buna benzer. PSG takımında teknik direktörlük yaptığım 5 maçta da galibiyetle döndüm. Psikolojik yönden bakarsak, takımımı böyle hazırlamıştım. Eskiden de hazırlamıştım. Bugün bu takımımı hangi kelimelerle hazırlamam gerektiğini bildiğim için her oyuncuyu saha içerisinde saha içerisinde konuşmalarım oluyor.

Ligtv

Kaynak: http://www.ligtv.com.tr/haber/halilho...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0