Görüş Bildir
Haberler
'Çanakkale' Oyunu Kürtçe Sahnelendi

'Çanakkale' Oyunu Kürtçe Sahnelendi

Ulaş
26.03.2014 - 17:23

'Çanakkale' Oyunu Kürtçe Sahnelendi

Adıyaman’da düzenlenen Çanakkale şehitlerini anma programında Kürtçe tiyatro oyunu sahnelendi. 'Çanakkale' adlı oyunda, savaşa katılan Adıyamanlı bir gencin yaşadıkları anlatılıyor.

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde Çanakkale Savaşı'na katılan bir askerin konu edildiği Kürtçe tiyatro oyunu sahnelendi. Adıyaman Belediye Konferans Salonu’nda sergilenen ve ‘Çanakkale’ adını taşıyan oyunu, Çelikhan Tiyatro Grubu oyuncuları sahneye koydu. Oyun, Çelikhan ilçesinden Çanakkale savaşına katılan bir gencin yaşadıklarını anlatıyor.

‘Çanakkale’ oyunu düzenlenen gecenin bir parçasıydı. Etkinliği hazırlayan Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz, anma programıyla ilgili olarak, 'Çanakkale Savaşı da birlik ve beraberliğimizi simgeleyen olaylardan bir tanesi. O dönem herkes şehadeti göze alarak İslam’ın son kalesi olan Anadolu’yu emperyalist güçlerden korumak için ortaya büyük bir mücadele koydular' dedi.

Oyunda sahne alan Çelikhan Tiyatro Grubu, 1990’lı yılların başında kurulan amatör bir topluluk. Grup, çözüm sürecine destek vermek amacıyla oyunlarını Kürtçe olarak sahneliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/canakka...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın