Görüş Bildir
Haberler
'Çamlıca Kulesi'ndeki Restoranın Erdoğan'a Yakın İsim Hasan Yeşildağ'a İhalesiz Olarak Verildiği İddia Edildi

'Çamlıca Kulesi'ndeki Restoranın Erdoğan'a Yakın İsim Hasan Yeşildağ'a İhalesiz Olarak Verildiği İddia Edildi

Batuhan
04.06.2021 - 08:46

Çamlıca Kulesi’ndeki 360 Kule Kafe - Restoran’ın işletmesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Hasan Yeşildağ’a verildi. Akşam, Star ve Kanal 24’ü alarak medya sektörüne giren Yeşildağ ile Erdoğan’ın tanışıklıkları, Erdoğan'ın hapis yattığı döneme dayanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre; kardeşi Zeki Yeşildağ’ın da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) meclis üyesi olduğu Hasan Yeşildağ, AKP döneminde Türkiye’nin sayılı işadamlarından biri oldu. İBB’ye ait Ulus Cafe, halı sahalar, nargile cafelerden sonra Yapı&Yapı İnşaat’a verilen Ankara AKM Millet Bahçesi, Rize’de Cengiz İnşaat’la birlikte verilen İyidere Lojistik Limanı’ndan sonra şimdi de geçen hafta açılışı yapılan Çamlıca Kulesi’nin restoran ve kafe işletmesi işi verildi.

Ethem Sancak’a ait kanalları satın almıştı

Ethem Sancak’a ait kanalları satın almıştı

İlk temeli Nurettin Sözen’in belediye başkanlığı döneminde atılan Çamlıca Kulesi, daha sonra İBB’den alınarak PTT’ye bağlı bir anonim şirket olan Kule AŞ’ye devredildi. Varlık Fonu’na ait PTT’nin yüzde 50’sine sahip olduğu Kule’nin içinde yer alan 360 Kule Kafe & Restoran ise ihalesiz olarak Hasan Yeşildağ’a verildi. Erdoğan’ın İBB başkanı olduğu dönemde Ulus Cafe’nin işletmesini alan Yeşildağ, daha sonra Kuruçeşme’de birçok kafenin sahibi oldu. Bu arada enerji işine de giren Yeşildağ ailesi Kased Enerji AŞ’den sonra medya sektörüne de girerek Ethem Sancak’a ait Star, Akşam ve Kanal 24’ü satın aldı.

Ayrıca bakınız

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
78
17
7
6
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Eryiğit

doymadınız mk

Pasif Kullanıcı

o kuleye gidip poğaça kemirerek manzaraya bakacak kitle belli zaten.(Almancı tayfa- akp'Nin dünyadan haberi olmayan asgari ücretle yaşayan kemik kitlesi ). A... Devamını Gör

ittihatci

çık kuleye 60 tl, Köfte ekmek 70tl, ayran 20 tl, ye git evine yat. insanda biraz zevk olur, güzel bir menü oluşturur, giden insanlar kendini iyi hisseder. ot... Devamını Gör