Görüş Bildir
Haberler
'Çaldıklarınızı Değil, Stadımızı İstiyoruz'

'Çaldıklarınızı Değil, Stadımızı İstiyoruz'

ATKN
15.11.2014 - 18:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'in yıllardır süren kanayan yarasına dikkat çekmek isteyen İzmirli taraftarlar stat isyanını sokaklara taşıdı.

'İzmir Tribün Emekçileri' adı altında birleşen Göztepe, Altay, Karşıyaka, Altınordu, Bucaspor ve  İzmirsporlu taraftarlar, bugün yaptıkları mitingle stat sorununa acilen çözüm bulunmasını istedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce taraftarın katılımıyla gerçekleşen mitingde sıkça “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Bu daha başlangıç mucadeleye devam”, “Milletvekilleri uyuma İzmir'e sahip çık”, “Yeter artık sürekli deplasman”, “Vergilerimizle stadımız yapılsın”, “Ayrımcılığa son” sloganları atan taraftarlar hep birlikte 10. Yıl Marşı'nı da okudu.

Cumhuriyet Meydanı'nın kapsayan pankartlarda “Saraya değil stada, TOMA'ya değil barışa yatırım yapın Karşıyaka Çarşı”, “Siyaseti bilmiyoruz, Stadımızı istiyoruz”, “Unutulmuş şehrin Atatürkçü çocuklarıyız”,  “Hepiniz suçlusunuz” dövizleri de yer aldı.

İzmir'i profesyonel liglerde temsil eden 6 futbol takımı taraftar temsilcilerinin ortak açıklamasıyla başlayan mitinde şu görüşlere yer verildi:

“Bizler, ilk kurşunun atıldığı yakılıp yıkılan yok edilmeye çalışılan beş milyon yıldır yaşayan medeniyetin çağdaşlığın kentiyim. Ezilenin yanında ezenin karşısında olan haksızlığa karşı hep sesini yükselten ve hep itilmeye çalışılan sizin tabirinizle gavur İzmir’im. Yıllardır düşman olarak gördüğünüz yada böyle  görmek istediğiniz kulüplerim var benim. Hepsinin tarihi başarılarla dolu mazileri var. Yıllar boyunca eski, yenilenmeyen, bakımsız stadlar da oynayıp bir çok başarı sağladılar İzmir adına. Taraftarı hep dışlandı sevdaları anlaşılmadı, anlatamadılar ne yapsalarda, ama ne olursa olsun herkese ve herşeye rağmen beni, yani İzmir' i çok sevmekten hiç bir zaman vazgeçmediler. Terk etmediler sevdalısı oldukları değerleri. Şimdi ise büyüklerinin onlara yapmadığını yapamadığını onlar yeni nesile kazandırmak için mücadele veriyorlar hem de farklı renkler, farklı düşünceleri olsa da. Tek bir amaç için omuz omuza, kol kola, yan yanalar. Bu kadar çok kabullenmiş ve seven bir şehir varken biz de yeni nesil olarak İzmir'e,  ülkemize faydalı olabilmek adına spor ruhlu bir kentte büyüyüp yetişmek istiyoruz ve alayınıza soruyoruz. Babam ile maç izlemek istiyorum izleyebileceğimiz modern bir stadımız yok, neden? Bizlerin spora karşı olan bağlılığını köreltiyorsunuz, neden? İzmir'e hiç bir futbol organizasyonu verilmiyor farkında mısınız, neden? İzmir kulüpleri son yıllarda başarısız biliyor musunuz, neden? Kendi çıkarlarınızı ve egolarınızı İzmir için bir kenarı bırakmıyorsunuz, neden? Artık particilik yapmayı bırakın. Hükümetinden meclisine, milletvekillerinden belediyesine. Biz babalarımız ve annelerimiz ile futbol izleyebilmek için başka şehirlere gitmek istemiyoruz. Biz İzmir'e yakışanın yapılmasını ve yeni neslin spor sevgisinin arttırılmasını istiyoruz, çok mu şey istiyoruz?  Bizler de bir gün sizin oturduğunuz ve kalkmayı sevmediğiniz koltuklarınıza oturabiliriz ama sizleri tarihin kara sayfalarında görür herkes, işte o zaman sizi ne tarih affeder ne de biz'

Okunan ortak basın açıklamasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra tüm kulüp taraftarları temsilcileri İzmir'in stat sorununu dile getiren ve taraftar haklarını vurgulayan konuşmalardan sonra miting sona erdi.

İzmirlinin stat sorunu

Antremanlarını bile binlerce kişinin izlediği İzmir kulüblerinin, taraftarları önünde oynuyacakları stadı yok. AKP iktidarınca AVM yapılmak istenen ve sezon başında deprem riski gerekçesiyle kapısına kilit vurulan kültürel mirası Alsancak Stadı kapalı,

60 bin kişilik Atatürk Stadı kapalı. Yapıldığı dönemde kaçak olduğu gerekçesiyle yoğun tartışmalara yol açan Buca Arena Stadı dışında maçların oynanacağı stat yok.

İzmir'deki stat sorunu nedeniyle Karşıyaka 36 km uzaklıktaki kentin tek stadı Buca Arena'da, Altay, 35 km uzaklıktaki Menemen'de, Altınordu, 50 km uzaklıktaki Manisa'da, Göztepe fikstüre göre iç sahada oynaması gereken  Pazarspor maçını, 511 km uzaklıktaki Sakarya’da oynayamak zorunda kaldı.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/fu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0