Görüş Bildir
Haberler
'Çadır Mahkemelerini Kuran, Oslo'da Görüşmeler Yapan Kimdi?'

'Çadır Mahkemelerini Kuran, Oslo'da Görüşmeler Yapan Kimdi?'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin ve partisinin PKK ile yan yana gösterilmesine 'Düne kadar PKK ile kol kola geziyorlardı. 'Çadır mahkemelerini kuran kimdi? Oslo'da görüşmeler yapan kimdi? PKK şehirleri silah deposuna döndürürken valilere talimat verip 'Sakın bunlara dokunmayın' diyen kimdi?' yanıtını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da CHP Genel Merkezi'ne kendisine destek için gelen partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, kendisinin ve partisinin PKK'ya destek veriyor imajı yaratılmak istendiğini savundu ve 'Düne kadar PKK ile kol kola geziyorlardı. 'Çadır mahkemelerini kuran kimdi? Oslo'da görüşmeler yapan kimdi? PKK şehirleri silah deposuna döndürürken valilere talimat verip 'sakın bunlara dokunmayın' diyen kimdi?' dedi.

Terörün hesabını vermeyenlerin CHP'den hesap sormaya kalktıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Sen önce terörün hesabını ver, akan kanın hesabını ver.' ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, 14 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, ülkeyi kan gölüne çevirdiğini iddia ederek iktidarın ülkeyi yönetmekten aciz olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Şimdi geldiğimiz noktaya bakın; 2002'de terörsüz bir Türkiye devraldılar, rahmetli Ecevit hükümetinden. Şimdi, Türkiye kan gölünde, sorumlu arıyorlar. Baksınlar aynaya, sorumluyu görecekler. Sorumlu bunlardır. Hem iç politikada hem dış politikada ayrıştırıcı bir dil kullanıyorlar, toplumu ayırıyorlar, bölüyorlar, kutuplaştırıyorlar ve bunları da kendi çakalları aracılığıyla yapıyorlar. Ama unutmasınlar, biz hiç kimseye pabuç bırakmayız, feriştahları bile gelse. Önümüzde kurşun atıyorlar, kurşun bırakıyorlar, sanıyorlar ki biz vazgeçeceğiz. Asla, tam tersine bileneceğiz. Düne kadar PKK ile kol kola geziyorlardı, IŞİD'e silah gönderiyorlardı, Müslümanı Müslümana kırdırıyorlardı. Bunların elleri kanlı, yakaları kanlı, alınları kanlı, dilleri kanlı bunların. Biz CHP olarak her yerde ve her ortamda insan haklarına saygı gösterdik, inançlara, kimliklere saygı gösterdik. Bizi terörle beraber göstermek istiyorlar, neden, başarısızlıklarını birine fatura etmek için.'

'Valilere dokunmayın diyen kimdi?'

Mübarek bir ay içinde olduklarını vurgulayan ve bu mübarek ayda 78 milyon vatandaşın derin vicdanlarına seslendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, 'Çadır mahkemelerini kuran kimdi? Oslo'da görüşmeler yapan kimdi? PKK şehirleri silah deposuna döndürürken valilere talimat verip 'sakın bunlara dokunmayın' diyen kimdi?' sorularını yönetti.

'Çakalların kurşunuyla yolumuzdan dönmeyeceğiz'

Konuşmasında partisinin il başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Mücadeleyi birlikte yapacağız. Asla ve asla mücadelemizden ödün vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Söyledim. Eğer işin ucunda hayatımızı kaybetmek varsa birilerinin çakalların kurşunuyla tehdit edileceksek asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz. Biz ülkemizi seviyoruz. İnsanımızı seviyoruz. Onlara hizmet etmek istiyoruz. Demokrasimizi güçlendirmek istiyoruz. Herkesin sorunsuz bir Türkiye'de yaşamasını istiyoruz. En büyük arzumuz, idealimiz bu. Bu arzuyu yerine getirmek için birlikte mücadele edeceğiz. Çakallara karşı birlikte göğsümüzü siper edeceğiz'

"Ne zamandan beri camiler siyasette arena olmaya başladı"

Katıldığı şehit cenazelerinde yaşanan olaylara değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Ramazan ayındayız. Mübarek bir aydayız. Hepimizin manevi duygularının yoğunlaştığı bir aydayız. Eğer cenaze namazına gidip namaz kılıyorsanız ve birileri orada size provokasyonlarla hakaret etmeye kalkıyorsa onların hiçbirisi Müslüman değildir. Hiçbirisi Müslümanlığı bilmiyor. Hiçbirisi insan sevgisini bilmiyor. Ne zamandan beri camiler siyasette arena olmaya başladı? Ne zamandan beri camiler bir partinin arka bahçesi haline dönüştürülmeye başlandı? Biz ibadet mekanlarına siyasetin girmesini istemeyiz. Siyaset ayrı ibadet ayrı. Benim manevi dünyama, vatandaşımın manevi dünyasına bir siyasetçinin el uzatmasını istemeyiz. Onun manevi dünyasına el uzatanlar onun namusuna el uzatmış demektir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP genel merkezine yürüyen CHP’lilere biber gazı

AKP genel merkezine yürüyen CHP’lilere biber gazı

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP Ankara Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri siyah çelenk koymak üzere AKP Genel Merkezi'ne doğru yürümeye başladı.

Partililer, CHP Genel Merkezi'ne yaklaşık 100 metre ileride barikat kurulan polis engeliyle karşılaştı. 

Polis barikatına takılan CHP’liler, görevli polislere çelengi AKP Genel Merkezi'ne bırakmak istediklerini söyledi. Polis izin vermeyince barikatı geçmek isteyen CHP’lilerle polisler arasında arbede çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arbede sırasında polis, partililere biber gazıyla müdahalede bulundu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
63
39
25
8
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

akp'nin açılım sürecinde verdiği tavizlerin, göz yumduklarının sonucudur bugün patlayan bombalar.

Pasif Kullanıcı

Siyasi görüşünüz ne olursa olsun tek derdiniz ülke bütünlüğü olsun,birlik ve beraberlik içinde tek TÜRKİYE için çabalayın...Kardeşim adam doğruları söylüyor ... Devamını Gör

kanveşeref

chp'nin cizre raporu ?

kartacali

okudugunu mu zannediyrsunuz??