Görüş Bildir
Haberler
"Büyük Alalım, Seneye de Giyer" Devri Bitiyor, Çocuklarla Birlikte Büyüyen Kıyafetler Geliyor

"Büyük Alalım, Seneye de Giyer" Devri Bitiyor, Çocuklarla Birlikte Büyüyen Kıyafetler Geliyor

Bu kıyafetler çocuklarlarla büyüyor!

Ryan Yasin isimli mühendis, geliştirdiği yeni kıyafet teknolojisiyle bir devri tarihe karıştırıyor. Artık çocukların büyümesini bekleyen içe katlanmış pantalonların, kolları kıvrılmış gömleklerin ve kazakların yerini çocuklarla birlikte büyüyen kıyafetler alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kıyafetler Artık Eskimeden Küçülmüyor!

Kıyafetler Artık Eskimeden Küçülmüyor!

İlk başta çok garip gelse de aslında aile ekonomisine fazlasıylakatkıda bulunacak bir ürün yaratmış Ryan Yasin. Özellikle anne babaların çok iyi ve belki de en çok üzüldükleri eskimeden küçülen kıyafetler. Ne de olsa çocuklar farkında olmadan büyük bir hızla büyüyorlar ve kıyafet yetiştirmek ister istemez biraz bel bükebiliyor. Fakat Ryan Yasin geliştirdiği bu kıyafet teknolojisiyle daha şimdiden aile bütçelerinin kahramanı olmuşa benziyor.

Petit Pli ve Çocuklarla Büyüyen Ürünleri

Petit Pli ve Çocuklarla Büyüyen Ürünleri

Ryan Yasin üniversiteden daha yeni mezun olmasına rağmen, geliştirdiği kıyafet teknolojisiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumda gözüküyor. Bu fikrinin temeli ise öğrencilik yıllarına dayanıyor. Royal Collage Of Art'ta okurken keşfettiği bir materyal, büyüyen kıyafet düşüncesine ilham kaynağı oluyor ve Petit Pli ismiyle dünya pazarındaki yerini alıyor.

Büyük Alalım Devri Bitiyor!

Büyük Alalım Devri Bitiyor!

Petit Pli klasik elastik malzemelerin aksine gerildiği zaman dikey yönde uzayabilen bir materyalden üretiliyor ve bu da zamanla kıyafetlerin bollaşmasına değil, çocuğun bedenine göre uzayabilme özelliği sunuyor. Kısacası 'büyük alalım, seneye de giyer.' replikleri artık geçmişte kalacağa benziyor.

Kıyafet Masrafları Minimuma İniyor!

Ne de olsa en büyük büyüme evresinin zirvesini 4-36 haftalık arası bebekler alıyor. Çünkü bu süreç o kadar hızlı geçiyor ki 1 hafta önce olan kıyafetler, sonraki hafta küçük gelmeye başlıyor. Üstelik bebek kıyafetlerinin pahalılığı göze önüne alındığında kıyafetler hem bütçe düşmanı oluyor hem de aşırı tüketimden dolayı çevresel bazda da bir zararın temelini oluşturuyor. Zaten Ryan Yasin bu fikri bulmasının arkasında da yeğeninin çok hızlı büyümesi ve ailesinin ona sürekli olarak kıyafet almaktan şikayet etmesi yatıyor.

İşin Sırrı Kullanılan Materyalde Saklı

İşin Sırrı Kullanılan Materyalde Saklı

İşin enteresan kısmı ise Ryan Yasin'in mühendis olmasında saklı. Aslında lisans eğitimini Havacılık Mühendisliği bölümünde tamamlamış olmasına rağmen, araştırmalarını farklı elastik ve dirençli materyaller üzerine yapmış. Fakat bulduğu sonuçları mühendislik sektöründen çok tekstil dünyasında kullanmaya karar vermiş. Keşfettiği materyal şu an için sadece dış giyime (mont, kaban vs.) yönelik üretimde kullanıyor. Bunun en büyük sebebi ise materyalin su geçirmez bir yapıya sahip olması olarak görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tekstil Dünyasının Büyüyen Markası

Tekstil Dünyasının Büyüyen Markası

Petit Pli gerek fikri, gerekse sahip olduğu materyal özelliklerle birçok başarıyı da beraberinde getiriyor. İngiltere'de James Dysoon ödülünü kazanan Ryan Yasin, teksil dünyasında yeni bir çağ başlatacak olan Petit Pli ürünleriyle dünya çapında daha birçok ödülü de kazanacakmış gibi duruyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?