Görüş Bildir
Haberler
'Nobel ve BMGK Objektif mi? Asla!'

'Nobel ve BMGK Objektif mi? Asla!'

Batuhan
03.12.2014 - 13:51 Son Güncelleme: 03.12.2014 - 14:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili eleştirilere yanıt verdi: 'Acaba şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti nerden yönetiliyor?’ sorusuna cevabı bu saray verecektir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni sahiplerine verdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törende konuşan Erdoğan, Türkiye'ye özgüven aşılamaya çalıştıklarını söyledi. 'Ekonomimizle, nüfusumuzla, ileri standarttaki demokrasimizle olduğu kadar; sanatçılarımız, ilim adamlarımız ve alimlerimizle büyük bir ülkeyiz' diyen Erdoğan, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında da konuştu:

'İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’mız, Topkapı Sarayı’mız var, hâlâ onunla övünürüz. ‘Acaba şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti nerden yönetiliyor’ sorusuna cevap vermek gerektiğinde, bu cevabı bu saray verecektir. Bu saray, Türk milletinin kendi imkânlarıyla inşa edilmiş bir saraydır. Burası Tayyip Erdoğan’ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır. Millet burada ağırlanacaktır. Biz burada bu salonda sizlerle bir araya gelebiliyoruz. Önceden böyle bir imkan yoktu. Devlet Başkanlarını ağırlamaya başladık. Tabii onlar da çok farklı değerlendirmeler yapıyorlar.'

'Nobel ve BMGK objektif mi?'

Erdoğan, bazı iddiaların aksine Türkiye'de de sanatçı ve ilim insanı yetiştiğini söyledi. 'Bu ilime ve sanata hangi zaviyeden baktığınızla ilgili bir meseledir. Uluslararası kurumları masaya yatırdığımızda, özellikle ideolojinin, siyasetin ve kendi inançlarının rol oynadığını görüyoruz. Nobel kararları objektif mi? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını objektif mi veriyor? Asla! Bir daha söylüyorum dünya beşten büyüktür. Bu (BM Güvenlik Konseyi’ndeki) beş ülke Hıristiyanlardan oluşuyor' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye'ye destek verilmediğini de belirtti:

'Suriye’de 300-400 bin kişi ölmüş, umurlarında mı? Türkiye 1 milyon 600 bin insana ev sahipliği yapıyor. Umurlarında mı? Bütün bu yükü almış Türkiye’ye ne kadar destek verdin? Afrika diyorlar, sadece petrollerini, elmaslarını, altınlarını araştırıyorlar'

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/bur...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0