Görüş Bildir
Haberler
"Burak Yılmaz İçin Değerlendirebileceğimiz Bir Transfer Teklifi Almadık"

"Burak Yılmaz İçin Değerlendirebileceğimiz Bir Transfer Teklifi Almadık"

Enver K.
28.01.2016 - 13:45

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Futbol Zirvesi'ne katılan Özbek, gazetecilerin sorularını cevapladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'ın transferi durdurduğunu aktaran Özbek, şöyle konuştu:

'UEFA kriterlerinden dolayı transferde durduk. Çünkü, Galatasaray Kulübü'nün almaması gereken bir ceza durumu var. UEFA'yla yaptığımız 2014 yılında anlaşma var. UEFA'ya, ne kadar transfer yapacağımız konusunda rakamlar verdik. Maalesef geçmiş dönemlerde bu rakamları aşmışız. Bu rakamla aşıldığı için UEFA ceza vereceğim diyor. Yapacağımız hareketlerin UEFA'yla yaptığımız anlaşmaya uygun olması lazım. Bu yüzden transferde dikkatli olmamız lazım. Her başkan transfer yapmak ister. UEFA'yla çok ciddi sıkıntımız var. O yüzden transfer için şu anda durduk.'

'BURAK İÇİN TEKLİF YOK'

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, futbolculardan Burak Yılmaz'ın transferi için hiçbir takımdan teklif almadıklarını kaydetti.

Özbek, Burak transferinin söylentiden ibaret olduğunu belirterek, 'Galatasaray Kulübü, Burak'tan kurtulmak istiyormuş gibi bir izlenim veriliyor. Burak bizim gol kralımız, bizim evladımız, çok önemli bir oyuncumuz. Elbette Burak'ın hem kariyerine faydası olacak hem de futbol seviyesine daha üst düzeye getirecek bir teklif gelirse ben Burak'ın başkanı, ağabeyi olarak kendim ona gitmesini söylerim. Şu anda böyle bir durum yok. Burak, Türkiye'nin yıldız futbolcusu. Bizim Burak gidiyor mu, gitmiyor mu diye bir endişemiz yok. Burak Galatasaray'ın efsane oyuncularından birisi' ifadelerini kullandı.

'UEFA 2014'TEKİ ANLAŞMAYA UYMAMIZI İSTİYOR'

Teknik kadrodan habersiz hiçbir oyuncuyla yollarını ayıramayacaklarını vurgulayan Özbek, UEFA'nın yaptırımlarıyla ilgili şunları dile getirerek sözlerini tamamladı:

'UEFA, harcamalarımızın 2014'teki anlaşmalara göre uyarlanmasını istiyor. 'Zararınız 2016'nın sonunda 10 milyon avro olsun', diyor. Bu yetişmiyor. Biz şu anda geçtiğimiz dönem itibariyle 55 milyon avrodayız. Öncelikle bu senenin ikinci döneminde yapacağımız aksiyonlarla Mayıs 2016'da zararın 10 milyon avroya inmesi yönünde müthiş çalışma içinde olmalıyız. Bize UEFA'dan gelen mektubun önemli direnç noktası bu.'

HTSpor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın