Görüş Bildir
Haberler
'Burada Park İstemiyoruz' Diyen Protestocular Anıtkabir'deki Salıncakları Söktü!

etiket 'Burada Park İstemiyoruz' Diyen Protestocular Anıtkabir'deki Salıncakları Söktü!

Basına yansımasıyla birlikte tepkilere neden olan Anıtkabir'deki çocuk parkı, bir grup protestocu tarafından kısmen söküldü. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ise parkı sökenler hakkında kamu malına zarar verdikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görsel: Twitter / @UmutOranCHP

Tartışmaların odağındaki çocuk parkı aslında geçtiğimiz Nisan ayında yapılmıştı. Ancak son günlerde medyada yer bulmasıyla birlikte gelen tepkilerin boyutu bir hayli artmıştı.

Anıtkabir'deki park sosyal medyayı da ikiye bölmüştü. Sosyal medyada bir çok kullanıcı bunun Atatürk'e bir 'saygısızlık' olduğunu dile getirmişti.

Parka tepki gösterenler arasındaki CHP Çankaya Gençlik Kolları ise dün böyle bir çağrıda bulundu

Bugün Anıtkabir'in Akdeniz Caddesi üzerinde bulunan kapısının önünde bir araya gelen CHP'li gençler ve bazı sivil toplum örgütü üyeleri, Türk bayrağı açarak, 'Burası park değil Anıtkabir', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.

Grup daha sonra burada bir basın açıklaması yaptı.

'Burası park yapılacak yer değil'

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli Anıtkabir'e plastik kaydıraklar konularak ucube görüntülerle saygı mekanına saygısızlık yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

'Çocuklarımızı bizler de çok seviyoruz' diyen Dereli 'Ancak onlara park yapılacak yer burası değil. Madem çocukları çok seviyordunuz o zaman neden Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Bayramını kutlatmıyorsunuz? Son sözümüz o ucube kaydıraklar saygı mekanından ya kaldırılacak ya da kaldırılacaktır' ifadelerini kullandı.

Salıncakları söktüler

Salıncakları söktüler
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan basın açıklamasının ardından Anıtkabir'e giren grup, parkın yapıldığı bölgeye yöneldi.

Parka gelen grup, salıncakları kendileri sökmeye başladı

Parka gelen grup, salıncakları kendileri sökmeye başladı

"Komutanlık parkın sökülmesi için çalışmaları başlatacak"

"Komutanlık parkın sökülmesi için çalışmaları başlatacak"

Daha sonra park alanına Çankaya İlçe Başkanı gelerek, komutanlığın parkın sökülmesi için çalışmaları başlatacağını duyurdu. 

Eylemciler, daha sonra Anıtkabir'den ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'li Umut Oran, gençlere destek veren bu tweeti attı

İstanbul vekili Adıgüzel: Ucube park Çankaya Örgütümüz tarafından söküldü

Gökçek: Suç duyurusunda bulunacağız. Ankara dağbaşı değil!

Gökçek: Suç duyurusunda bulunacağız. Ankara dağbaşı değil!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, resmi Twitter hesabı üzerinden Pazartesi günü bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1282
374
205
128
69
26
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hemingway

Birden park sevdalısı kesildi herkes arkadaş. Gezi parkında 'iki ağaç için yaygara çıkarüyürsünüz :(( ' diyenler, Atatürk'ün çocuk sevgisinden dem vurup ne h... Devamını Gör

Eylül Şimşek

Bu tartışmaya açık bir konu değil. O çocuk ailesiyle, arkadaşlarıyla, okul gezisiyle oraya gidiyorsa salıncakta sallanmaya değil mezar ziyaretine gidiyor. Sa... Devamını Gör

Alkolik İmam

Gökçek çok istiyorsa Ankara Belediyesine ait tüm alanlara, başta Belediye bahçesi olmak üzere her yere park yapabilir. Gezi parkını yılıp yerine kışla dikmey... Devamını Gör