Görüş Bildir
Haberler
'Bunlarda Her Numara Var, Aktar Çarşısında Bile Bu Kadar Çeşit Yok'

'Bunlarda Her Numara Var, Aktar Çarşısında Bile Bu Kadar Çeşit Yok'

Fatih UZUN
13.07.2014 - 18:55

Başbakan Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda halka sesleniyor

Şanlıurfa’da konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan , isim vermeden HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ’ı eleştirerek, “Bu HDP, Doğu ve Güneydoğu’nun CHP’si olmaya çalışıyor. Model aldıkları partileri CHP. Adaylar belirlenirken, HDP’nin şimdiki adayı gidiyor, CHP’yle pazarlık yapıyor. Bunu da kendisi itiraf etti. Eğer CHP filan ismi, şu anda milletvekili olan Rıza Türmen , aday gösterseydi, CHP’yle birlikte hareket edecektik diyor” dedi.

Erdoğan, “Partilerinin CHP’yle ittifak pazarlıkları yaptığını söyleyin. Kim bu CHP? Benim Şanlıurfalı kardeşim CHP’yi çok iyi tanır. CHP demek, dikta yönetimi demektir, inkar demektir, ret demektir, asimilasyon demektir. CHP demek, yasak demektir, yoksulluk demektir, yolsuzluk demektir. CHP demek, ezanı Türkçe okutmak, Kuran’ı yasaklamak, başörtülülere zulmetmek, bütün milli ve manevi değerleri çiğnemek demektir” diye konuştu.

Erdoğan sözlerini, “CHP Kürt’ün de, Türk’ün de, Alevi’nin de, Sünni’nin de haklarını yok saymak demektir. Bu nasıl bir CHP ki, HDP ile ittifak görüşüyor, MHP ile de ittifak görüşüyor. Bunlarda her numara var. Sosyal medyada bunlarla ilgili güzel de bir tasarım yapmışlar. Bunlarda darbecilik de var, başörtüsü düşmanlığı da var, ulusalcılık da var, Esedçilik de var, ne ararsan var. İnanın, Şanlıurfa’nın aktar çarşısında, kapalı çarşısında bu kadar çeşit yok” şeklinde sürdürdü.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

81 il içinde Şanlıurfa, Rize ve Konya’dan sonra yüzde 62’yle üçüncü oldu.

Şanlıurfa bir kez daha farkını ortaya koydu. Bir kez daha kendisinden bekleneni, kendisine yakışanı yaptı.

Bu güzel sonuçtan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.

Bu davaya, bu harekete, bu partiye ve bu kardeşinize verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanını Allah’ın izniyle bu sefer sandıkta belirliyoruz.

Şanlıurfa 10 Ağustos’a hazır mı? Hazır mıyız, sandığa gidiyor muyuz, sandığa sahip çıkıyor muyuz? Yeni Türkiye diyor muyuz? 10 Ağustos’ta kimi cumhurbaşkanı seçiyorsunuz? Maşallah, bu iş Şanlıurfa’da bitmiştir. Şanlıurfa kararını vermiş, cumhurun başına kimin geleceğini şimdiden tayin etmiş.

Ancak Şanlıurfa’dan sıradan bir sonuç beklemiyoruz, yine rekor bekliyoruz. 81 il arasında birincilik bekliyoruz. Şanlıurfa’ya bu yakışır. Çalışırsak, çalışırsanız Konya ve Rize’yi geçeriz. Ama onlar da çalışıyor ha.

Şanlıurfa’dan CHP’nin, MHP’nin ısmarlama, çatısı akan adayına oy çıkmaz biliyorum. Biliyorum ki, Şanlıurfa’dan HDP adayına da oy çıkmayacak.

Bu HDP, Doğu ve Güneydoğu’nun CHP’si olmaya çalışıyor. Model aldıkları partileri CHP. Adaylar belirlenirken, HDP’nin şimdiki adayı gidiyor, CHP’yle pazarlık yapıyor.

Bunu da kendisi itiraf etti. Eğer CHP filan ismi, şu anda milletvekili olan Rıza Türmen, aday gösterseydi, CHP’yle birlikte hareket edecektik diyor.

Partilerinin CHP’yle ittifak pazarlıkları yaptığını söyleyin. Kim bu CHP? Benim Şanlıurfalı kardeşim CHP’yi çok iyi tanır. CHP demek, dikta yönetimi demektir, inkar demektir, ret demektir, asimilasyon demektir. CHP demek, yasak demektir, yoksulluk demektir, yolsuzluk demektir. CHP demek, ezanı Türkçe okutmak, Kuran’ı yasaklamak, başörtülülere zulmetmek, bütün milli ve manevi değerleri çiğnemek demektir.

CHP Kürt’ün de, Türk’ün de, Alevi’nin de, Sünni’nin de haklarını yok saymak demektir. Bu nasıl bir CHP ki, HDP ile ittifak görüşüyor, MHP ile de ittifak görüşüyor.

Bunlarda her numara var. Sosyal medyada bunlarla ilgili güzel de bir tasarım yapmışlar. Bunlarda darbecilik de var, başörtüsü düşmanlığı da var, ulusalcılık da var, Esedçilik de var, ne ararsan var.

İnanın, Şanlıurfa’nın aktar çarşısında, kapalı çarşısında bu kadar çeşit yok.

Onun için hem Şanlıurfa’da, hem Türkiye genelinde CHP’ye, MHP’ye, HDP’ye oy verenlerin bizi destekleyeceklerine yürekten inanıyorum.

Seçmen sadece cumhurbaşkanı seçmeyecek, bu ilkesiz partilere ders verecek.

Önceki gün İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı vizyon belgemizi açıkladık. Salonda tüm Türkiye’nin renkleri vardı. Siyasetçiler, sanatçılar, sporcular, gazeteciler, sivil toplum temsilcileri, esnaf, işçi, memur herkes oradaydı.

Ne dedik? Bir, demokrasi, iki siyasi ve toplumsal normalleşme, üç refah devleti, dört öncü ülke.

77 milyonun kardeşliği için daha yoğun gayret edeceğiz.

Ayrıntılar geliyor...

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/basbakan-erdo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0