Görüş Bildir
Haberler
'Buna da Kim İnanır' Demeyin: 2018'de Absürtlükte Çığır Açıp Beynimizin Varlığını Sorgulatan Yalan Haberler

etiket 'Buna da Kim İnanır' Demeyin: 2018'de Absürtlükte Çığır Açıp Beynimizin Varlığını Sorgulatan Yalan Haberler

Serngl
28.12.2018 - 18:41

Teyit.org işbirliği ile...

2018'de viral olup, sosyal medyada, web sitelerinde ve hatta gazetelerde paylaşılan bazı haberler gerçeği yansıtmıyordu. Teyit.org da sağ olsun, yıl boyu bu haberleri bizim için araştırıp gerçekleri ortaya çıkardı. Birçoğunu sizinle paylaştığımız bu haberler arasında öyleleri vardı ki, insanı gerçekten hayrete düşürecek cinstendi!

İşte 2018'de yanlış olarak sonuçlanan, inanması güç o iddialar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden adamın “beyinsiz” çıktığı iddiası.

Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden adamın “beyinsiz” çıktığı iddiası.

Birçok haber kuruluşunun Mart 2018’de yaptığı habere göre İrlanda’da 84 yaşındaki bir hasta baş ağrısı şikayetiyle doktora gitti ve beyinsiz olduğunu öğrendi. Ancak durum anlatılanlardan biraz farklıydı. Hastaneye giden adamın sağ beyninde sadece 9 cm’lik bir hava boşluğu vardı. Sıra dışı bir durum da olsa doktorlar felç tehlikesine karşı bir ilaç verip hastayı eve göndermişti.

Kara balıkçıl kuşunun sadece Ramazan’da su içerken kendisini kapattığı iddiası.

Kara balıkçıl kuşunun sadece Ramazan’da su içerken kendisini kapattığı iddiası.

Sosyal medyada yayılan şüpheli bilgilerin Türkiye’nin içinde bulunduğu gündeme göre şekillendiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu örnek de 2018’in yaz aylarına gelen Ramazan ayının etkisiyle İnternet'te bolca paylaşıldı. İddiaya göre videodaki kara balıkçıl kuşu, Ramazan ayında su içerken oruç tutan insanlara görünmemek için kanatlarıyla kendisini kapatıyordu. 1 milyondan fazla kişi tarafından izlenen videodaki kara balıkçıl kuşunun bu hareketi ise sadece bir avlanma tekniği.

Fotoğrafın Çin’deki fırtınada gökten düşen ahtapotu gösterdiği iddiası.

Fotoğrafın Çin’deki fırtınada gökten düşen ahtapotu gösterdiği iddiası.

Neredeyse tüm haber kuruluşları tarafından kullanılan ve Çin’de gökten düşen bir ahtapotu gösterdiği belirtilen fotoğraf, 2018 yılının ilginç vakalarından birisi oldu. Çin’in doğusunda bulunan Qingdao’da bir fırtına meydana gelse de gökten düşen ahtapot stok fotoğraf sitesinden alınan bir görseldi.

Videonun Mangkhut Tayfunu sırasında ters dönen uçağı gösterdiği iddiası.

Videonun Mangkhut Tayfunu sırasında ters dönen uçağı gösterdiği iddiası.

Show Tv Ana Haber Bülteni'nde 17 Eylül 2018’de yayınlanan ve inişe geçtiği sırada ters dönen bir uçağı gösteren video ilk bakışta herkesi korkuttu. Ancak olay sanıldığı gibi değildi. Bir YouTube kanalı tarafından yayınlanan video aslında gerçek olmayan ve bilgisayar desteğiyle üretilen görüntülerden ibaretti. CGI (bilgisayar üretimli imgeleme) adı verilen teknik ise Hollywood filmlerinde de sıkça kullanılan bir video tekniği olarak biliniyor.

Fotoğrafın Muharrem İnce’nin camide halay çektiğini gösterdiği iddiası.

Fotoğrafın Muharrem İnce’nin camide halay çektiğini gösterdiği iddiası.

2018 yılında yapılan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri boyunca teyit.org 43 tane analiz yayımladı ve şüpheli bilgilerin arttığı bu dönemde doğru bilginin peşinden koştu. Seçim döneminde ortaya atılan en absürt iddialardan biri de Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Başkan Adayı Muharrem İnce’nin bir camide halay çektiğini iddia eden fotoğraftı. Yapılan araştırma sonucunda fotoğrafın orijinalinin Kadıköy Sahrayicedid Camii’nde verilen bir eğitim sırasında çekildiği anlaşıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
263
57
43
15
10
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

muharrem incenin fotosuna inan varsa cidden bi köşede sessizce ölsün. adam orda halay çekecek bir Allahın kulu da la napıyon sen demeyecek kafasını çevirmeye... Devamını Gör

hondatyper

aq memlekette doğru haber varmı ki

Ersin İdmanyurdu

prestij filminden bir replik "Hilenin sırrını arıyorsun, ama bulamazsın. Çünkü sırrı bilmek istemiyorsun. Kandırılmak istiyorsun."