Görüş Bildir
Haberler
"Bugünkü Operasyonda Gazetecilere Yönelik İşlemleri Meşrulaştırmak Mümkün Değil"

"Bugünkü Operasyonda Gazetecilere Yönelik İşlemleri Meşrulaştırmak Mümkün Değil"

Batuhan
14.12.2014 - 11:53

Basın Konseyi’nce yapılan açıklamada, “Bugün müdahaleye maruz kalanlara yönelik işlemleri meşrulaştırmak mümkün değildir. İlkelerinden ödün vermeyen Basın Konseyi, dün olduğu gibi bugün de, ‘ama’ demeksizin, özgürlüğünden mahrum edilmek istenen gazetecilerin haklarını savunmaya devam edecektir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Basın özgürlüğü konusunda uluslararası sıralamalarda her yıl daha da gerileyen, cezaevindeki gazeteci sayısı bakımından dünya birincisi olan Türkiye’de medya mensuplarına yönelik bu yeni operasyon, uluslararası alanda prestij ve imajımızın tekrar sorgulanmasına neden olacaktık.

Öte yandan, insan haklarına saygılı bir hukuk devletinde, ilkel ‘intikam’ dürtüsünün değil, erdemli ‘adalet’ ve ‘özgürlük’ duygularının ağır basması gerektiğini hatırlatarak; geçmişteki tutumlarını örnek göstermek suretiyle, bugün müdahaleye maruz kalanlara yönelik işlemleri meşrulaştırmak mümkün değildir. İlkelerinden ödün vermeyen Basın Konseyi, dün olduğu gibi bugün de, ‘ama’ demeksizin, özgürlüğünden mahrum edilmek istenen gazetecilerin haklarını savunmaya devam edecektir.

Bu bakımdan, basın mensuplarının gözaltına alınmasını, medya kurumlarında arama yapılmasını gerektiren hukuki ve fiili nedenlerin, somut delilleriyle ve gerekçeli olarak kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz.” 

DHA

Kaynak: http://zete.com/basin-konseyi-bugunku...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0