Görüş Bildir
Haberler
'Vatana İhanet Hareketinin Bedelini Çok Ağır Ödeyecekler'

'Vatana İhanet Hareketinin Bedelini Çok Ağır Ödeyecekler'

ATKN
16.07.2016 - 04:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, 'Şu anda yapılan bir hareket ihanet hareketidir. Bir ayaklanma hareketidir ve bu vatana ihanetin bedelini de çok ağır ödeyecekler' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

'Öğleden sonra bir hareketlilik silahlı kuvvetlerimizin içinde mevcuttu ve neticesinde de TSK’nın içerisinde bir azınlık, ne yazık ki ülkemizin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne, hazmedemeyen, birliğimizi beraberliğimizi kabullenemeyen bu grup, çok daha önceden söylediğim gibi paralel devlet yapılanmasının ta kendisiydi ve bu yapılanma 40 yıllık bir sürecin neticesinde silahlı kuvvetlerimizin içinde de, emniyet teşkilatımızda da kendine yer bulmuş, her türlü kılıfa girmiş ve bugünlere kadar da bu şekilde gelmiştir.

'Bir ayaklanma hareketidir'

Şuanda yapılan bir hareket ihanet hareketidir. Bir ayaklanma hareketidir ve bu vatana ihanetin bedelini de çok ağır ödeyecekler. Burada miletin oylarıyla iş başına gelmiş olan hükümete, miletin oylarıyla iş başına gelmiş, başkomutan Erdoğan’ı hazmedemeyişleri onlar için bitiş olmayacak. Hangi yola başvururlarsa başvursunlar, şunu bilmelerini özellikle istiyorum ki biz bu yola başımızı koymuşuz. Kefenimizle bu yola çıkmışız, her olanda hayır vardır anlayışından hareketle de eninde sonunda şu anda bu çıkış, bu hareket Allah’ın bize büyük bir lütfu, TSK’nın temizlenmesine vesile olacak olan bir harekettir. 

'YAŞ öncesinde böyle bir adım atılmış olması manidardır'

Ağustos başında Yüksek Askeri Şura var biliyorsunuz. Yüksek Askeri Şura öncesinde böyle bir adımın atılmış olması manidardır. Türkiye eski türkiye değil. Yeni Türkiye’nin davranış biçimleri çok daha farklıdır. Bu davranış biçimlerini kullanmak suretiyle bu adımları atıyoruz. Şuanda çatısı altında bulunduğumuz Atatürk Havalimanı, kısa bir süre önce DAİŞ militanlarının adeta işgaline uğramış, burada onlarca insanı kaybetmiştik.  Şimdi de paralel devlet yapılanmasının bir işgali söz konusu. Düşünebiliyor musunuz, Atatürk havalimanı üzerinde F16’lar uçuyor. Bunlar niye uçuyor, bunları niye aldık? Düşmana karşı bu ülkeyi savunsun diye aldık. 

'Marmaris'te ayrıldığım yeri arkamdan aynı şekilde bombalamışlar'

Şimdi bunları uçuranlar, uçurmaya muktedir olduğnu zannedenler, düşünebiliyor musunuz şu anda bu havalimanına normal yolcuların inmesine, kalkmasına bile müsade etmemek üzere bunu yapıyor ve Cumhurbaşkanı’nı da bir taraftan tehdit ediyor. Buraya gelmeden önce farklı bir yerde, Marmaris’teydim. Ayrıldığım yerde de arkamdan oraları ne yazık ki aynı şekilde bombalamışlar. Herhalde hala orada olduğumuzu zannediyorlardı. Buraya gelişimizi de herhalde takip edemediler.

'Genel sekreterimi alıp götürdüler, Genelkurmay Başkanımızın durumunu bilemiyorum'

'Genel sekreterimi alıp götürdüler, Genelkurmay Başkanımızın durumunu bilemiyorum'

Yaptıkları iş aynı şekilde devletin kurumlarına, başbakanlığa, MİT’e… Genel sekreterimi alıp götürdüler. Ne oldu, ne yapacaksınız genel sekretrimi alıp götürerek? Genelkurmay Başkanımızın durumunu bilemiyorum. Buradan bir seslendirmede bulunuyorum. Ordumuzun üst derecedeki tüm komutanlarına sesleniyorum. Sizler, inanıyorum ki bu milletin değerlerine sahipsiniz. 

'Er-erbaş bütün askerimize sesleniyorum'

Aynı şekilde er erbaş bütün askerimize sesleniyorum. Bizim evladımızsınız. Sizler bizim mehmetçiğimizsiniz. Mehmetçiğimiz olarak, mehmetlerimiz olarak şuan karşınızda bulunan halka, sizin annelerinize babalarınıza kardeşlerinize karşı silah doğrultmanızı asla kabul etmemiz mümkün değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Ordumuz temizdir'

'Ordumuz temizdir'

Şuanda yargı tutuklamaya başladı. Birçok yerde albay, binbaşı, yargay vs. tutuklanıyor ve bu orada kalmayacak. Daha yukarılara da gidecek, gitmesi gerekiyor. Ordumuz temizdir, silahlı kuvvetlerimizin tertemiz haline leke getirilmemesi lazım. Bu lekeyi getirenlerin burada kalması, bilesiniz ki silahlı kuvvetlerimizin geleceğini mahveder. Onun için bu operasyona başladık, tam manasıyla bitireceğiz. 

'Bunlar içlerinde bir azınlık'

Asker el koydu.. Nereye el koydu? Bunlar içlerinde bir azınlık.  Görevimizin başındayız, sonuna kadar da Allah’ın izniyle inşallah yürüteceğiz ve bu işgalcilere ülkemizi asla bırakmayacağız. Bunu bilmenizi istiyorum.

Sonu iyi olacak. Sizin için en önemli olan nedir biliyor musunuz: Şuan Türkiye genelinde, milyonlarca vatandaş nerede? Sokaklarda. 

Sonuna kadar bu işi yürüteceğiz ve tanklarla sokaklarda dolaşanlar aynı şekilde çıktıkları yere geri dönecektir. Onlar emanettir ve bunlar emanete hıyanet etmiştir.'

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
59
32
9
5
5
4